Derfor vil Inger Støjberg ikke være formand for Dansk Folkeparti

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg fortæller nu, hvorfor hun ikke vil være formand for Dansk Folkeparti.

Inger Støjberg blev erklæret skyldig i at have brudt ministeransvarsloven i sagen om adskillelse af asylpar i 2016.

Det skete i en rigsretssag i december 2021. Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel.

Læs også

37-årig Marvel-stjerne død i tragisk skiulykke

Efter dommen skulle Folketingets medlemmer vurdere, om Støjberg fortsat var værdig til at sidde i Folketinget. Det vurderede et flertal, at hun ikke var.

Siden spekulerede flere på, om hun meldte sig ind i Dansk Folkeparti. Men det skete ikke. Hun ville ikke stille op som formandskandidat for partiet.

Det gjorde hun klart allerede tidligere på måneden. 

Men mandag forklarede hun i formatet ‘digital træffetid’ på sin egne platform Inger.dk, hvorfor det blev et nej. 

“Vi kan godt tage det nu, for der er helt sikkert også nogen andre, der vil spørge ind til det,” lød det fra Inger Støjberg til en person, der konstaterede, at mange troede, at den tidligere minister skulle med i Dansk Folkeparti.

“Jeg synes selv, at det vil være helt forkert at stille op som formand i et parti, man ikke har været med i. Jeg har det grundlæggende sådan, at hvis man stiller op som formand i et parti, så skal man i hvert fald mindst have slidt to biler op på landevejene ude i baglandet, og det kan jeg jo selvfølgelig ikke leve op til, da jeg jo ikke har været medlem af partiet - og i øvrigt heller ikke er medlem af partiet,” forklarede Inger Støjberg.

Det er 17 minutter inde i videoen, at Inger Støjberg forklarer, hvorfor det blev et nej til Dansk Folkeparti.

Ansat af Ekstra Bladet 

Nej’et til DF betyder, at der er tid til andre ting for Inger Støjberg, der er blevet ansat af Ekstra Bladet som klummeskribent.

“Jeg er jo ikke holdt op med at have holdninger, bare fordi jeg er blevet smidt ud af Folketinget. Så det, synes jeg, er en sjov og rigtig god udfordring,” har Inger Støjberg udtalt om sit nye job til Ekstra Bladet.

Det er planen, at Støjberg en gang i ugen skal bringe en klumme, og selvom hun er en garvet og erfaren politiker, så kommer alle klummerne ikke nødvendigvis til at handle om politik.

Ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet Henrik Qvortrup er glad for tilføjelsen, og kalder Inger Støjberg for “en markant meningsdanner.”

Læs også

Folkekær TV-vært hårdt ramt af corona: "Det er sgu en slem omgang"

 

 

Dagens Gossip