DMI advarer: Solen bliver farlig i weekenden

Weekenden bliver rigtig varm, men den kan også være farlig. Solens stråler er nemlig særligt kraftige i disse dage, hvor DMI har kategoriseret UV-indekset som værende høj.

Det er fremragende vejr, som vejrguderne byder danskerne på i øjeblikket, hvor dagene præges af høj sol og dejlige varmegrader. I løbet af weekenden bliver det endnu bedre vejr, hvor temperaturen både kommer til at stige lørdag og søndag.

Lørdag vil temperaturen ligge på mellem 22 til 26 grader over store dele af landet, hvor der på i Nord- og Vestjylland samt Bornholm dog ‘kun’ vil være mellem 17 til 23 grader.

Læs også

Ny prognose fra DMI: Sådan bliver sommeren 2019

Den høje temperatur i løbet af lørdagen, kommer dog til at føles som en mild brise i forhold til søndagen, hvor Danmark kan få årets varmeste dag. Prognosen fra DMI lyder i øjeblikket på, at der vil komme mellem 25 og 30 grader over det meste af landet, mens der lokalt i den østlige del af landet vil komme op mod 32 grader.

I den vestlige del af Jylland vil temperaturen falde i løbet af dagen, hvor der vil være mellem 17 til 22 grader.

Solen vil være farlig

Der vil i løbet af lørdagen og søndagen være skyer på himlen i perioder, men der vil også være masser af tid, hvor solen sender strålerne direkte mod jorden. Disse perioder kan være rigtig farlige, for UV-indekset er nemlig rigtig højt i weekenden.

DMI skriver på deres Twitter, at der i weekenden vil være et UV-indeks, der nærmer sig 7 i skyfrit vejr, og det ligger i kategorien, som de kalder højt. Derfor er det vigtigt, at danskerne husker at smøre sig godt ind i solcreme i weekenden, og gerne med en høj solfaktor.

Foruden deres advarsel om UV-indekset, så kommer DMI også med en lille kærlig reminder til danskerne om, at de skal huske at drikke godt med vand. Da temperaturen mange steder i landet vil ligge på mellem 30-32 grader, er det vigtigt at få drukket nok vand, så man ikke dejser om i den bagende sol.

Er man ved at få nok af varmen, kan man se frem til, at der allerede fra starten af næste uge vil være køligere dage. Temperaturen daler nemlig allerede mandag, og der vil være flere blæsende dage med lavere temperaturer i løbet af den kommende uge.

Læs også

Vuf Vuf: Nu kan du få lavet perlekæder ud af dit døde kæledyr

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip