DMI: Her kommer oversvømmelserne

DMI advarer mod oversvømmelser, vejret bliver ikke godt i løbet af søndagen. Foto: Shutterstock.com

Vandstanden stiger med op til en meter over normalen. Det betyder, at der ifølge DMI er risiko for lokale oversvømmelser.

På grund af den kraftige blæst vil vandet mellem mandag og tirsdag flere steder komme til at stå over en meter højere end normalt.

DMI advarer derfor om, at det kan medføre lokale oversvømmelser. De mulige oversvømmelser vil være i den vestlige Limfjord i de kystnære områder.

Den 'gule' varsel fra DMI, der betyder 'voldsomt vejr' gælder i perioden fra den 9 december klokken 04:00 og til den 10 december klokken 00:30.

Regn, regn og masser af blæst

Vindstyrken kommer til at overstige 20 sekundmeter. kategorien for denne type vind er stormende kuling. Bland så blæsten med masser af regn og så har de vejret i løbet af søndagn. 

Vinden kommer fra sydvest og kysterne bliver hårdest ramt. Vejret fortsætter i det store og hele således frem i løbet af mandagen også.

Det er derfor rigtig søndagsvejr til at lave julekonfekt og bagværk sammen med familien. Prøv eventuelt vores opskrift på pebernødder. Hvis man ikke kan nyde vejret udenfor, kan man nyde at sidde indenfor og kigge ud på regnen, tænde op i pejsen og glæde sig til jul.

Læs også

Har vi glemt tandplejen?

 

 

 

Dagens Gossip