Julens bedste pebernødder

Skrevet af Jakob A. Overgaard

02/12/2019
Pebernødder er julens mest populære småkage. Foto: Shutterstock.com
Pebernødder er julens mest populære småkage. Foto: Shutterstock.com
Julens mest populære småkager er uden tvivl pebernødder og brunkager. Heldigvis er det nemt at lave. Her er en opskrift på skønne hjemmelavede pebernødder.

Mest læste i dag

Ingredienserne til en fremragende jul indeholder pebernødder. Det er dog ikke nogen stor fornøjelse at fylde sig med en kagefabriks langtidsholdbare pebernødder. Hvis man virkelig skal mærke julen sitre i kroppen, så skal maven fyldes med hjemmelavede pebernødder og ikke tørre og vakuumpakkede småkager. 

Det tager ikke lang tid at bage pebernødder, og det kan faktisk gøres uden at du behøver svine hele køkkenet til. Derfor foreslår vi, at du straks tager forklædet på og bevæger dig ud i køkkenet sammen med denne opskrift.

Ingredienser til pebernødder:

  • 125 g. Sukker
  • 125 g. blødt Smør
  • 1 Æg
  • 250 g. Hvedemel
  • ½ tsk. stødt Ingefær
  • ½ tsk. Kanel
  • ½ tsk. Peber
  • ½ tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Natron
  • ½ tsk. Bagepulver

Fremgangsmåde til dine egne fremragende pebernødder

1: Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse og tilsæt ægget.

2: Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen til den fast og nem at arbejde med.

3: Tril dejen ud i tynde pølser og skær pebernødderne ud i passende stykker.  Rul stykkerne runde.

4: Placer pebernødderne på en bageplade med bagepapir. Derskal være en smule luft i mellem, da pebernødderne hæver.

5: Bag pebernødderne i ca. 10 minutter ved 200 grader til de en gyldenbrune.

6: Lad pebernødderne køle af. De bliver først sprøde, når de er kolde.