DMI med ny prognose: Vi skal ikke forvente flere sommerdage i år

Foto: Shutterstock

Det kan ikke være gået nogens næse forbi, at det danske sommervejr har været en blandet og ustadig omgang. Men det ser ud til, at vi kan glæde os til lidt lunt og solrigt sensommervejr. Dog er det ikke sikkert, at der er flere regulære sommerdage tilbage i år.

Køligt og blæsende. 

Sådan har meget af sommerens vejr set ud. Efter sådan en periode følger et typisk dansk efterår. Lavtryk og fronter giver regn og blæst, men Indimellem vil højtryksrygge trænge op over landet og byde på lunt og solrigt sensommervejr i kortere perioder. Det skriver DMI.

Læs også

Tragisk bak-ulykke koster 40-årig mand livet

Sådan bliver vejret i august

I starten af august fortsætter vejret med at være ustadigt med regn, byger og til tider blæst, men indimellem vil solen også komme frem. Hvis du er glad for rigtig varme sommerdage, så skuffer denne vejrmelding. Ifølge DMI er det nemlig usikkert, om vi får flere regulære sommerdage med over 25 grader.

Prognoserne antyder, at der længere inde i august er to mulige scenarier: Enten fortsætter det ustadige sommervejr, mens andre prognoser viser, at et højtryk bygges op nord for Danmark, hvilket betyder mere tørt og solrigt vejr. På nuværende tidspunkt hælder DMI mest til, at det er prognose et, der bliver en realitet. 

Efterårsvejret bliver en genudsendelse

Prognoserne for både september og oktober ser på nuværende tidspunkt ud til at ligne det, som vi normalt vil opleve i disse måneder.

DMI melder ud, at september og oktober ser ud til ‘at ende med temperaturer og nedbørsmængder omkring det normale for månederne’. 

Det betyder, at vi kan se frem til klassisk, dansk efterår. Kølig luft med byger, dog er der stadig mulighed for solrige og lune sensommerdage, understreger DMI.

Læs også

Corona påvirker Vild med Dans: Udskyder dansefesten

 

 

 

 

Dagens Gossip