DMI med trist nyt: Her venter stort vejrskifte

Skrevet af Emil Martesen

7 uger siden

|

09/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI med trist nyt.

Dagens topnyheder

Danskerne har tirsdag slået øjnene op til en ny ugedag, og når gardinerne blev rullet fra denne morgen, så vejret nok en anelse mere kedeligt ud end de sidste dage.

Og sådan fortsætter det kedelige vejr som dagen skrider frem.

For efter en weekend, hvor vejret viste sig frem fra sin bedste side, så ser det ud til, at man skulle nyde det så længe det varer.

Da mandagen lakker mod enden, og i dag, tirsdag, står for døren, så får piben en anden lyd.

Tirsdagen lægger ud med kun enkelte byger og lidt sol rundt omkring, men i løbet af dagen kommer der en overgang mere udbredt regn til stort set alle. 

Det skyldes et frontsystem over Nordsøen som har kurs mod Danmark. Foran frontsystemet strømmer relativ lun luft op over os, så man i den østlige del af landet vil opleve temperaturer op omkring 20 grader. Mod vest vil temperaturen komme op omkring 15 varmegrader, men når frontsystemet har passeret vil man opleve, at temperaturen i løbet af eftermiddagen vil falde til blot 8-10 grader.

Det skriver DMI.

Men det stopper ikke her.

I den østlige del af Danmark kan man gode lade vinterjakken blive hængende derhjemme og putte en paraply i tasken i stedet, mens man mod vest godt kan få brug for en regnjakke.

Resten af ugen

De kommende dage byder også på noget ustadigt vejr, men temperaturerne holder sig på den gode side af 15 grader.

Anderledes bliver det dog, når ugen synger på sidste vers og der tages hul på weekenden. For efter en lørdag, der begynder at vise tegn på et vejrskifte, så kulminerer det hele søndag, hvor temperaturerne daler til ned omkring 10 grader, mens det om natten bliver ned til mellem 3 og 7 grader. Desuden skrues der op for vinden, hvor der i det meste af landet venter en blæst med frisk vind til kuling fra vest og kraftige vindstød, der til natten lægger sig.