DMI med trist nyt: Stort vejrskifte på vej

Skrevet af Emil Martesen

7 uger siden

|

10/04/2024
Foto: Shutterstock
DMI med trist nyt.

Dagens topnyheder

Vejret har været en blandet landhandel på det seneste, men det ser bestemt ikke ud til, at der er grund til at ånde lettet op.

For selvom årets hidtil højeste temperatur blev i går målt i Rønne med 21,1 grader, og i København nåede temperaturen op på 19,7 grader, så er den varme luft dog blevet forskudt østpå, og har mistet sit tag over Danmark.

Det skriver DMI.

I stedet erstattes den af en koldfront med regn der tirsdag eftermiddag og aften langsomt passerede Danmark vestfra.

Og det giver en onsdag, hvor køligere luft blæser ind over landet vestfra og temperaturen ventes kun at nå op mellem 7 og 12 grader. Det bliver blæsende med frisk til hård vestlig vind, og med vindstød op til hård kulingstyrke, ved Vestkysten stedvis stormende kuling. Dagen begynder med skyer og enkelte regnbyger, men ellers får vi tørt vejr og efterhånden klarer det op med nogen sol, og sidst på dagen aftager vinden.  

Men det stopper ikke her.

Når kalenderen siger torsdag, ser det ustadige vejret med skyer og perioder af regn og blæst ud at fortsætte, men det bliver en overgang lidt lunere igen. Det skyldes at de atlantiske lavtryk vil tage en vestligere og nordligere bane og dermed trække mildere luft op over landet fra sydvest.

Både torsdag, fredag og lørdag kan temperaturen mange steder nå op mellem ca. 12 og 15 grader men regnen og skyerne slipper ikke sit tag over Danmark.