DMI melder ud: Iskoldt vejr og masser af sne

Foto: Redaktionen

DMI melder ud om iskoldt vejr og masser af sne. Helt op til syv centimeter kan der komme flere steder i landet.

DMI melder om et “iskoldt onsdagsdøgn” som er fyldt med både blæst og sne. Et lavtryk nordfra bevæger sig nemlig ned gennem Kattegat og henover den østlige del af Danmark.

Læs også

Mette Frederiksen vil lukke Folketinget

Det betyder at vi får en særdeles vinterligdag. Som byder på en del byger i store dele af Jylland - og allerede fra morgenstunden vil mange af disse falde som sne. I resten af landet vil det starte med at falde som regn, men vil efterhånden også gå over i sne.

Derfor kan mange af os godt begynde at finde kælken frem - for i aften vil der mange steder ligge helt op til 7 cm sne, eller endda mere. DMI melder at mange af os kan forvente mellem 2 og 7 cm sne. 

Vil føles iskoldt

Lige nu ligger temperaturen fra lige over frysepunktet til 5 graders varme, men i løbet af dagen vil det blive koldere. Temperaturen vil falde til omkring frysepunktet - og der vil desuden komme en del blæst ind over landet, hvor især kysterne kan forvente kuling flere steder. Det betyder at det vil komme til at føles væsentligt koldere, end det egentlig er.

Det såkaldte kuldeindeks, som er hvordan temperaturen vil føles, vil ramme et godt stykke under frysepunktet. DMI melder om et niveau mellem -3 og -8 grader.

De kommende dage vil der fortsat være koldt, men dog kun med enkelte og mere lette snebyger. Der er dog fortsat håb for, at man kan nå at få kælken brugt.

Læs også

Endnu en nedtur: Her bliver Jes Dorph også fyret fra

 

 

Dagens Gossip