DMI opjusterer varsel til farligt vejr: Her kan det ramme

Skrevet af Emil Martesen

03/12/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
DMI opjusterer varslen til farligt vejr.

Mest læste i dag

første omgang var der minimale chancer for sne, men nu har piben fået en helt anden lyd.

Faktisk kan danskerne nu slet ikke slippe af med sneen, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Og det ser bestemt ikke ud til, at de vinterlige tendenser lakker mod enden lige foreløbigt.

I den danske vinterkulde har DMI nemlig opjusteret deres varsel til et kategori 2-varsel, en advarsel om farligt vejr, der varsler om en betydelig mængde sne.

Dette varsel, som er en opgradering fra tidligere prognoser, forudser kraftige snebyger, der vil begynde at danne sig lørdag aften og fortsætte ind i natten til søndag. Med snebygerne nu synlige på vejrradaren, og vejrprognoserne opjusteret, står Danmark over for en potentiel sneoverraskelse.

Det skriver DMI

DMI's varsel indikerer, at der skal falde mere end 15 cm sne på seks timer for at kvalificere sig som kraftigt snefald. Dette scenario er ikke blot en hypotetisk situation, men en nært forestående realitet, især i områder fra indsejlingen til Limfjorden og sydøst mod Århus, hvor snefaldet kan nå op imellem 20 og 30 cm. Selv i de mindre berørte områder af varslingsområdet kan der forventes mellem 15 til 20 cm sne.

Men da der er tale om snebyger, og ikke et stort sammenhængende sneområde, kan der forekomme store lokale variationer hvad angår snemængder.

Denne pludselige ændring i vejret, fra minimale chancer for sne til en overvældende mængde, understreger naturens uforudsigelighed og vigtigheden af at være forberedt. DMI's varsel er ikke blot en simpel vejrudsigt, men en påmindelse om, at vinteren kan bringe både skønhed og udfordringer.

Du kan se de udsatte områder herunder: