DMI udsender kategori 1 varsel for voldsomt vejr - Det vil ramme en stor del af landet

Foto: Shutterstock.com

DMI har fra morgenstunden udsendt en kategori 1 varsel for voldsomt vejr. Det skyldes, at der i løbet af dagen vil være stor risiko for kraftig blæst, hagl og skybrud.

I går var det afskyeligt varmt, hvor temperaturen enkelte steder var helt oppe at runde de 30 grader. I dag bliver det også rigtig varmt, da vi kommer til at få mellem 20 til 25 grader, og lokalt vil der visse steder komme helt op til 28 grader.

Trods den varme temperatur, så bliver det ikke en dag med fantastisk vejr. DMI har nemlig udsendt en kategori 1 varsel via deres hjemmeside, og det gælder store dele af Danmark.

De skriver, at en koldfront med regn og tordenbyger vil feje lummervarmen væk, og det giver stor sandsynlighed for, at der vil komme skybrud, hagl og kraftige vindstød i løbet af dagen.

Læs også

Lækker chokolade tilbagekaldes: Kan give kraftige allergiske anfald

I øjeblikket ser vejret dog dejlig roligt ud, men det fortsætter desværre ikke.

“Dagen starter dog meget lunt og fredeligt med sol og kun lokale regn- eller tordenbyger, men i eftermiddag bevæger en koldfront sig ind over Danmark fra sydvest og kan give lokale skybrud, samt hagl og kraftige vindstød,” lyder det fra DMI’s vagtchef Jesper Eriksen.

Ifølge DMI er det kun sjælland og det øverste af Nordjylland, der går fri fra det voldsomme vejr.

En kategori 1-varsel takseres som voldsomt vejr, og ligger på som nummer to på listen ud af fire. DMI kategoriserer deres varsler med, Risikomelding, Kategori 1, Kategori 2 og Kategori 3.

Bageovnen takker af

Når vi har overstået torsdagens vejr, så vil mange måske glæde sig over, at temperaturen bliver lidt mildere igen. I weekenden forventes temperaturen at ligge på alt mellem 16 til 22 grader, og den temperatur kommer vi faktisk til at have fortsat længe.

Det er nemlig også det vejr, som DMI forudsiger til starten af den kommende uge, hvor der mandag forventes 17 til 22 grader, og tirsdag 15 til 20 grader. Her kan der dog lokalt komme op til 23 grader visse steder.

Resten af ugen er fortsat ustadig, men temperaturen vil nok stige en lille del. Regn ser vi ikke meget af, men der vil komme små byger flere af dagene, og det vil typisk være tidligt på dagen.

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

 

 

Dagens Gossip