DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr rammer Danmark

Foto: Shutterstock.com

DMI har i dag udsendt en kategori 1-varsel, da der kommer voldsomt vejr.

Det er ved at være noget tid siden, at DMI sidst udsendte en regulær varsel. Det har de dog gjort i dag, og det er en kategori 1-varsel, der betyder, at der er voldsomt vejr på vej.

Læs også

Nu kommer Mette Frederiksen med opsang til rejseglade kendisser

I skrivende stund ser det ud til, at det voldsomme vejr kommer til at indtræffe på vestkysten. Det dækker helt fra bunden af Danmark op helt op til Nordjylland.

DMI skriver, at der er varsel for stormende kuling og vindstød af stormstyrk langs den jyske vestkyst torsdag eftertmiddag og aften.

Samme tidsrum er der på grund af den kraftige blæst, risiko for forhøjet vandstand i Vadehavet og langs den centrale del af den jyske vestkyst.

Så kraftig bliver blæsten

Ifølge DMI vil der i morgen eftermiddag og aften forventes stormende kuling, hvilket er blæst med 20-23 meter i sekundet, mens der også vil komme vindstød af stormstyrke med 25-28 meter i sekundet.

Ved Vadehavet er der stor sandsynlighed for, at den kraftige vind vil forårsage forhøjet vandstand i Vadehavet og den centrale del af den jyske vestkyst. Havvandet vil torsdag forventes at ligge på 2.5 meter over den normale vandstand.

I resten af landet forventes lidt blæst og temperaturer mellem 5 og 8 grader. Der vil nogle steder være lidt sol først på dagen, mens ellers bliver det skyet og regnfuldt.

Læs også

Efter ferie i Dubai: Nu er han testet positiv for corona

 

 

 

Dagens Gossip