DMI udsender kategori 2-varsel: Snestorm på vej

Foto: Shutterstock.com

DMI varsler en kategori 2-varsel i dag, da der forventes snestorm flere steder i landet.

DMI har søndag aften udsendt en kategori 2-varsel, som betyder farligt vejr. Årsagen skal findes i, at der kommer snestorm i løbet af dagen, og samtidig vil der være risiko for snefygning.

Læs også

LIGE NU: Fraråder al udkørsel

Under varslen på DMIs hjemmeside fortæller de, at der i det sydøstlige forventes mellem 15 og 30 centimeter sne i varslingsperioden. Derudover forventes også vind fra øst og nordøst på mere end 10 meter i sekundet.

Mængden af sne der falder vil variere fra sted til sted.

DMI varsler snestorm over Bornholm, Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Den strækker sig fra i dag klokken 06.00 til i morgen klokken 15.00. Der er risiko for, at snestormen vil medføre lukkede veje.

Tager vi et kig på resten af landet, så varsler DMI også en kategori 1-varsel i Østjylland, Sydjylland, hele Fyn og Sydsjælland.

Denne varsel skyldes snefygning. Her er varslen allerede trådt i kraft, da den begyndte mandag aften klokken 19.40, og den vil strække sig til omkring klokken 18.00 i dag.

DMI forventer, at der vil komme frisk vind til kuling samtidig med, at der vil falde sne. Snefygningen kan medføre hurtig lukning af udsatte veje.

Skal du ud i trafikken i dag, så vær opmærksom på, hvor meget sne der falder i dit område, og hvor meget det vil blæse.

Læs også

Chok i Netto: “Hvad fanden sker der for folk?”

 

 

Dagens Gossip