DMI: Varsler farligt vejr for hele landet

Foto: Shutterstock.com

Igen i dag bliver det rigtig varmt, og det betyder, at DMI varsler op til kategori 2 for hele landet.

“Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude,” sådan skriver DMI omkring en kategori 2 varsel, som er gældende for dagens vejrudsigt over hele landet.

Læs også

Mette Frederiksen afviser konkret corona-plan

Ugen starter varmt

Der var nok mange af os, der søgte mod vandet i løbet af weekenden, hvor varmen for alvor ramte Danmark.

Det varme vejr fra weekenden fortsætter denne mandag, hvor der kommer temp. op mellem 25 og 30 grader, lokalt op til 32 grader, men lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Det er Syd- og Sønderjylland, Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, hvor de varme temperaturer kan nå helt op på 32 grader. 

I Nord- og Nordvestjylland lokalt starter det tåget men ellers nogen eller en del sol, men også perioder med mere skyet vejr og enkelte regn- eller tordenbyger. 

August-varmen bliver ved

Resten af ugen ser ud til at blive en forlængelse af weekenden og dagens vejr. DMI melder om en del sol og tørvejr de fleste steder, men der kan dannes enkelte lokale byger. 

Varmest bliver det tirsdag med op til 31 grader. Men både insdag, torsdag og fredag skulle der også kommer temp. op mellem 23 og 29 grader, ved kyster med pålandsvind og ved Østersøen lidt køligere.

Lørdag bliver det efterhånden mere skyet og især i den vestlige del mulighed for stedvis regn eller byger. Dagtemp. op mellem 24 og 30 grader, ved kyster med pålandsvind dog lidt køligere. 

Det ustadige vejr præger også udsigterne søndag og mandag, og DMI påpeger, at prognosen er ret sikker frem til fredag. Men herefter er det usikkert hvor varmt det bliver og hvor meget regn, der kommer.

Læs også

Dræbte mere end 50 taxachauffører og fordrede dem til krokodiller

 

 

 

Dagens Gossip