DMI: WOW - 35 grader rammer Danmark i dag

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt en kategori 2-varsel, og det har de fordi, at det bliver helt absurd varmt. 35 grader rammer visse steder i Danmark i dag.

Der er vist ingen tvivl om, at der er en hedebølge over Danmark i øjeblikket. Der er rigtig varmt, og der er rigtig tørt i luften, og det kan være utrolig svært at falde i søvn om aftenen.

Det bliver dog ikke meget lettere her til aften, for temperaturen bliver højere i dag end den har været på noget andet tidspunkt i løbet af sommeren. DMI har udsendt en varsel der er højere end de plejer, da de har udsendt en kategori 2-varsel.

Det er en varsel, de udsender når der er farligt vejr, og det betegner de altså vejrsituationen i Danmark som i dag.

Læs også

Flugtforsøg fra fængsel gik galt: Gravede tunnel direkte ind til hundene

Det er da også forståeligt, for det bliver ufatteligt varmt, især i den sydlige del af Danmark. I dette område vil der nemlig blive intet mindre end 35 grader i løbet af dagen. Derfor bør man især husker på at få drukket masser af vand, og samtidig huske på, at man ikke skal efterlade hverken børn, dyr eller ældre mennesker i en varm bil, heller ikke selvom det blot er i et par minutter.

Sådan ser det ud i resten af landet

Mens sønderjyderne er ved at koge op, så er det heller ikke fordi, at der er koldt de andre steder i landet. Her ligger temperaturen nemlig gennemsnitligt på 30 grader, og enkelte steder vil der endda være lidt varmere end det.

Hvis man gerne vil ud og tage sig en lille dukkert, så skal man være forberedt på, at temperaturen her ikke er fulgt med op. Ifølge DMI så ligger havtemperaturen på det dybe vand på omkring 15 til 18 grader.

Der er dog god grund til at tage på stranden og hoppe en tur i vandet, da vejret er helt fantastisk, hvis man altså er til det varme vejr. Er man ikke til det varme vejr, så må man være lidt tålmodig, for der er først udsigt til, at hedebølgen slutter på søndag.

Selv når hedebølgen er overstået, vil der fotrtsat være varmt vejr i Danmark. I den kommende uge er der ikke en dag, der ser ud til at gå under 20 grader, og de fleste dage ligger med et gennemsnit på mellem 20 til 25 grader.

Man må sige at sommeren i den grad er over os, så pas på hinanden, sørg for at drikke nok vand.

Læs også

Annoncelight.dk giver svaret: I disse byer sidder de mest trængende danskere

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip