Drama i kulissen efter mystisk episode: Nu slår Jonas Vingegaards mandskab tilbage

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

09/01/2024
Indland
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Nu slår Jonas Vingegaards mandskab tilbage.

Dagens topnyheder

Cykelverdenen byder på lige så meget drama uden for løbsruterne som på dem.

Og denne historie er ingen undtagelse.

En aktuel sag, der har vakt opsigt, omhandler Jonas Vingegaards hold, Team Visma | Lease a Bike, og deres angivelige forsøg på at få fingrene i den danske cykelrytter Andreas Kron fra Lotto Dstny.

Denne historie, som er blevet dækket af det belgiske medie RTBF kaster lys over de komplekse relationer og taktikker i professionel cykelsport.

Ifølge Stéphane Heulot, chef for Lotto-holdet, har Visma udvist interesse for Andreas Kron, en rytter der har markeret sig med en etapesejr i Vuelta a España.

Han lægger heller ikke skjul på sin frustration over Vismas metoder, som han mener kan være skadelige for sportens integritet:

"De prøvede at gøre det samme med Andreas Kron. Det er irriterende, og det er ikke godt for sporten", siger Stéphane Heulot i kølvandet på, det senest skete i december, da man annoncerede, at Cian Uijtdebroeks kom til holdet, selv om han havde kontrakt med BORA - hansgrohe i 2024.

Team Visma, på den anden side, afviser beskyldningerne og fremstiller situationen anderledes.

De hævder, at det var Andreas Kron selv, der tog kontakt til dem, idet han mente at have en klausul i sin kontrakt, der tillod et skifte til et World Tour-hold.

De fortæller videre, at Visma trak sig tilbage fra forhandlingerne, da det viste sig, at Andreas Krons hold anfægtede denne klausul.

Andreas Kron selv har valgt ikke at udtale sig om sagen og henviser i stedet til sit hold. Med en kontrakt, der løber til efter 2024-sæsonen, forbliver hans fremtid hos Lotto Dstny et åbent spørgsmål.