Dramaet tog uventet drejning: Nu udløser ét bestemt spørgsmål smil hos Jonas Vingegaard

17/11/2023 10:00

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu udløser spørgsmålet smil hos Jonas Vingegaard.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har efterhånden bidt sig fast på alle danskernes læber med hans intet mindre end fantastiske præstationer i cykelsadlen.

De seneste to år har den ydmyge Glyngøre-dreng nemlig sat alle konkurrenterne til vægs og cementeret, at han er blandt de allerbedste klatrere i bjergene.

Og senest, da det spanske etapeløb, Vuelta a Espana, løb af stablen, viste den danske cykelstjerne også prøver på, at han også besidder evnerne til gøre en forskel for sine holdkammerater.

Her agerede han nemlig hjælperytter for sin amerikanske holdkammerat, Sepp Kuss, der endte øverst på podiet i årets tredje og sidste Grand Tour.

Men selvom Jonas Vingegaard gang på gang viser, at han hører til blandt den absolutte top, så er der stadig nogle knapper, der kan skrues på.

Især i en sport som cykling, hvor marginaler kan være forskellen på sejr og nederlag.

Ikke desto mindre var der ikke meget at gøre i dette års udgave af det spanske etapeløb, da den danske cykelstjerne stod ansigt til ansigt med en uventet udfordring: at konkurrere mod sine egne holdkammerater fra Jumbo-Visma.

Noget der bestemt ikke faldt i god jord hos danskeren:

"Det var frustrerende, fordi jeg følte, at jeg kørte cykelløb mod mine egne holdkammerater. At jeg blev sat i en situation, hvor jeg skulle køre mod dem, og ikke mod alle andre", sagde han hudløst ærligt til B.T.

Og til sidst blev det besluttet, at holdet skulle køre for Sepp Kuss, som endte med at vinde løbet, selvom Jonas Vingegaard også viste prøver på sine imponerende præstationer.

Men det stopper ikke her.

Denne interne rivalisering nåede et højdepunkt, da Jonas Vingegaard blev stillet et spørgsmål, der fik ham til at smile: "Tror du, du kommer til at vinde Vuelta næste sæson?"

Og den dobbelte Tour de France-vinders svar var tvetydigt:

"På den ene side vil jeg sige ja, og på den anden side vil jeg sige nej".