Dyrepasseren Brian fik en stor overraskelse i Zoologisk Have i morges: Flodhest født i nat

Morten Larsen

399 uger siden

|

24/11/2016
Indland
Foto: PR
Foto: PR
Den nyfødte unge vejer 40-50 kilo.

Dagens topnyheder

Dyrepasser Brian Stefanski fra Zoologisk Have i København var den første, der mødte ind i flodhestehuset i morges, og til hans store overraskelse var der ikke tre men fire flodheste i stalden. 

Den ene hun havde i løbet af natten født en velskabt unge på 40-50 kilo.

- Vi har den sidste tid talt om, at hun forhåbentlig ville få en unge i løbet af 2017. Så det var selvfølgelig en stor og dejlig overraskelse, at hun allerede var drægtig og altså nu har født her til morgen, siger Brian Stefanski.

Normalt ændrer drægtige hunflodheste mærkbart deres adfærd i dagene op til en fødsel, men denne gang var der ingen tegn på, at hunnen stod foran en fødsel:

- Hunnen bliver som regel mere aggressiv, trækker sig væk fra flokken og måske løber der mælk fra patterne, som kan ses på gulvet i stalden. Vi har ikke oplevet noget som helst, der pegede i den retning, så man kan roligt sige, at fødslen kom bag på os, siger Brian Stefanski.

Zoologisk Have har i løbet af efteråret oplevet et regulært boom i fødslerne hos flere markante arter, og det er selvfølgelig noget, der glæder administrerende direktør Steffen Stræde:

- Det er som om foråret er kommet ekstra tidligt forbi os, siger han og fortsætter:

Foto: PR

- og med fødsler hos girafferne, zebraerne, chimpanserne, den sjældne fødsel okapierne og nu hos flodhestene kan man roligt sige, at det pibler af liv i en tid, man ellers forbinder med vinterhi og dvale.

Ungen forventes at blive lukket ud så publikum kan se den i løbet næste 10-14 dage.

Foto: PR