Efter flere år melder Burger King nu ud: Det stopper her

Foto: Shutterstock.com

Det er slut, lyder det fra burgerkæden.

I mange år har plastiklegetøjet været en fast del af Burger Kings børnemenuer. Men snart er det slut.

Læs også

Lidl præsenterer nyhed: Bliver de første

Det oplyser burgerkæden i en pressemeddelelse.

Burger King udskifter legetøjet med deres egen serie af bøger til de mindste. Bogserien Peppy Pals er skrevet af svenske forfattere og oversættes til dansk. Initiativet sker som et led i en større udfasning af plastik, der senest har resulteret i, at burgerkæden har udskiftet engangskopper med genanvendelige kopper i alle restauranterne – og legetøjet er det næste skridt.

Foto: PR / Burger King.

”Det har været vigtigt for os at se, hvordan vi også har kunne tage et socialt ansvar, og så ser vi løbende på, hvordan vi kan engagere os mere lokalt. Det er disse bøger et glimrende eksempel på. Til en start tilbyder vi svenskskrevne eventyr oversat til vores dansk, skrevet af mindre forfattere, der ikke altid får chancen hos de store udgivere. Vi ved, at svenske forfattere har en helt særlig plads hos danskerne, og det forventer vi også at Peppy Pals vil få,” siger Gustaf Wetterwik, Marketing Director, Burger King Scandinavia. 

Burger King skriver, at den nye bogserie produceres i Letland og nedbringer Burger Kings CO2-udslip med over 10 tons. 

”Produktionen af plastiklegetøjet har fundet sted i Asien, mens bøgerne produceres i Letland. Det vil nedbringe CO2-udslippet 12.000 kg CO2 pr. Levering,” udtaler Gustaf Wetterwik. 

Læs også

Medvirkende i populært TV 2-program rejser hård kritik: Sådan var det ikke

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip