Efter flere års tørke i Tivoli: Nu vender det tilbage

Foto: Shutterstock.com.

Efter mere end 10 år vender de tilbage i Tivoli.

Hvis du har planer om at besøge Tivoli til sommer, så kan du også kommer til at opleve gastronomi på Michelin niveau.

Efter mere end 10 år uden Michelin-stjerner vender de nemlig tilbage i Tivoli.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Læs også

Nu begynder sæsonen: Op mod 1 million danskere er ramt

Tivoli byder velkommen til Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne, begge med to stjerner i Michelin guiden. De laver hver især pop-up-restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli i løbet af sommeren – AOC fra d. 1. juni og frem til, at KOKS overtager midt juli frem til udgangen af august.

Tidligere har Tivoli huset Michelin restauranterne The Paul og Herman, og når Restaurant AOC og KOKS popper-up, så bliver det over en periode på knap tre måneder. Der bliver tale om mere simple menuer end dem, man finder på de to restauranter, men til gengæld rammer de også et prisniveau, som vil være tilgængelig for en bredere gruppe af Tivoli-gæster, oplyser forlystelsesparken.

Tivoli byder velkommen til Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne, begge med to stjerner i Michelin guiden. De laver hver især pop-up-restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli i løbet af sommeren – AOC fra d. 1. juni og frem til, at KOKS overtager midt juli frem til udgangen af august. Foto: Lasse Salling / Tivoli.

"Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli. Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til," lyder det fra Tivolis direktør Susanne Mørch Koch. 

To stjerner i Michelin guiden

Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne inden for i Det japanske Tårn. Restauranten har to stjerner i Michelin guiden, og det er den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin, der står bag AOC.  

Indblik i den færøske madkultur

Selv om restauranten KOKS ligger isoleret i det rå, kuperede og frodige terræn på Færøerne, er det lykkedes inspektører fra Michelin guiden at finde dertil, og i 2019 fik restauranten sin anden stjerne i guiden. Køkkenchef Poul Andrias Ziskas køkken er baseret på fisk og skaldyr, og derudover spiller lam også en vigtig rolle i det færøske køkken, og det gør det således også på KOKS.

Og om end der ikke bliver tale om den fulde menu, som den serveres i restauranten på Færøerne, bliver der mulighed for at få et indblik i den færøske madkultur.

Læs også

Løvens Hule-investor køber vild gave til svigermor

 

 

 

Dagens Gossip