Efter pengeskandale: DR lukker programmet Café Hack

Ninna Andreasen

385 uger siden

|

01/03/2017
Café Hack har taget over en million kroner for at sende programmet ude af huset. Nu tager DR konsekvensen.

Dagens topnyheder

En epoke er slut. Danmarks næstmest lyttede radioprogram, Café Hack, lukker og slukker.

Det sker, efter det er kommet frem, at selskabet bag programmet har opkrævet penge for at sende fra forskellige lokaliteter rundt omkring i landet. Opkrævningen af penge er imod retningslinjerne, skriver DR.

Samarbejdet mellem DR og produktionsselskabet SK Productions, der producerer programmet, som kører hver søndag formiddag, ophører øjeblikkeligt. Programmet har altså været sendt for sidste gang.

- Det er en alvorlig sag for alle parter, når vi på denne måde skal afslutte et samarbejde med et produktionsselskab, som vi har arbejdet sammen med i rigtigt mange år. Men der er desværre ikke nogen vej uden om, siger radiochef i DR, Gustav Lützhøft, i en pressemeddelelse.

Normalt sender programmet fra caféen Café Hack i Aarhus. Hver sommer drager det populære program dog på landevejen og sender fra andre steder i landet. Det er i forbindelse med disse udsendelser, det er kommet frem, at produktionsselskabet har afkrævet betaling for at sende programmet.

Ifølge en rundspørge, som Radio24Syv har foretaget, har programmet opkrævet over en million kroner fra udsendelsessteder i perioden 2013-2016.

Det er i strid med DR’s regler om skjult sponsering.

DF’s medieordfører Morten Martinus kræver, at produktionsselskabet skal betale pengene tilbage.

- Det er ikke rime­ligt at kræve penge for at tage ud i lan­det, nu når de alle­rede mod­ta­ger licens­mid­ler fra DR.