Ekspert: Der kommer snart nye corona-anbefalinger til danskerne

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

I den nærmeste fremtid forventer en dansk professor, at der vil komme nye anbefalinger til danskerne.

Hvis man godt kan lide at gå rundt uden en ansigtsmaske på, så er Danmark efterhånden det bedste bud. Herhjemme er der fortsat ikke meget tro på, at ansigtsmasken gør den store forskel, selvom mange andre lande nu er begyndt enten at anbefale det eller at kræve det.

Det er dog bare et spørgsmål om tid, før regeringen også begynder at skærpe reglerne angående ansigtsmasker i Danmark, det fortæller Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet til DR.

Læs også

Dette budskab gemmer Mette Frederiksens ring på

Ifølge ham, så regner han med, at vi i efteråret vil begynde at se anbefalinger om brug af mundbind i Danmark.

“Når smittespredningen forventeligt begynder at accelerere i Danmark, tror jeg også, vi vil begynde at se anbefalinger om at bruge mundbind her i landet. Det er min forventning,” fortæller Jens Lundgren til DR og fortsætter:

“Generelt set er der ikke nogen grund til at bruge mundbind, men det giver mening på steder, hvor mange er samlet indenfor,” lyder det fra professoren.

130 lande opfordrer til brug af mundbind

I løbet af den seneste måneds tid, er der mange lande, der har fået øjnene op for mundbind. Tilbage i marts da smitten flere steder var på sit højeste, var det kun få lande, der opfordrede indbyggerne til at gå med mundbind, men nu er det pludselig 130 lande, der opfordrer folk til at gå med mundbind.

Senest er det Frankrig, der indfører et påbud om brugen af mundbind for personer, der befinder sig offentlige steder indendørs.

Læs også

Butikskæde siger stop: Vil ikke længere sælge populær vare

 

 

Dagens Gossip