Endnu en person er smittet med rullepølse-listeria

Endnu en person er blevet smittet med den type listeria, som stammer fra Jørn A. Rullepølser. Dermed er antallet af smittede personer oppe på 41, hvoraf de 17 er døde.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI.

Prøven fra patienten har vist, at listeriabakterierne er fra samme stamme, som blev fundet i kødprodukter fra producenten Jørn A. Rullepølser i sommer.

Det nye tilfælde kommer blot en måned efter, at endnu to tilfælde blev fundet, oplyser SSI.

Produkterne fra rullepølsefabrikken blev trukket tilbage, da der i august fandt et listeriaudbrud sted på fabrikken. Men sundhedsmyndighederne finder fortsat smittede fra netop det udbrud.

Selv om inkubationstiden hyppigst er på en til fire uger, så kan der gå flere uger, fra man spiser mad med listeriabakterier, indtil man bliver syg.

SSI oplyser, at der er tilfælde, hvor man har set en endnu længere inkubationstid - helt op til 70 dage.

Listen med tilbagetrukket kødpålæg fra Jørn A. Rullepølser voksede og voksede tilbage i august. Og tilbagetrækningen af varerne involverede mere end 6000 kunder, der havde modtaget produkter fra virksomheden.

Ud over listeriatilfælde i forbindelse med fødevarer fra Jørn A. Rullepølser er der fundet yderligere 38 tilfælde med listeria i år, som med sikkerhed ikke er relateret til det udbrud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip