Endnu et strejkevarsel hos SAS: Det rammer lige oven i ferien

Foto: Shutterstock

Sommerferien hænger for rigtig mange danskere i en tynd tråd, og den tråd er nu blevet endnu tyndere.

Sommeren er over os. Lige om lidt begynder skolernes sommerferie, og tusindvis af danskere skal derfor afsted mod varmere himmelstrøg på en ferie, som de har glædet sig til, lige siden corona lukkede landet ned og umuliggjorde udlandsrejser for mere end to år siden. 

Sommeren 2022 er spået til at blive ét af de største rejseår i lang tid, men mangel på personale hos både lufthavne, fly- og rejseselskaber på grund af massive fyringer under corona har allerede skabt stor kaos flere steder rundt om i verden; blandt andet herhjemme i Kastrup Lufthavn.

Læs også

Vil ikke hjælpe SAS længere: "Den fælles nordiske indflydelse, der har været, er fortid"

Derudover truer en konkurs over SAS, som er ansvarlig for et stort antal flyvninger fra både Billund og Kastrup Lufthavn. 

Ydermere har SAS' piloter varslet strejke, som sandsynligvis rammer lige oven i sommerferien, ligesom flyteknikere for blandt andre SAS, Norwegian og Wideøre også har varslet strejke. 

Det betyder, at rigtig mange danskeres flyrejse - og dermed sommerferie - hænger i en tynd tråd, og den tråd er nu blevet endnu tyndere. 

De af SAS' flymekanikere, som er organiseret under Dansk Metal, har nemlig netop varslet, at de i sympati for selskabets piloter vil gå i strejke fra d. 5. juli.

Det skriver DR ifølge TV2

Striden mellem piloterne og selskabet handler som så ofte før om løn og arbejdsvilkår, og flymekanikerne har nu valgt i sympati at nedlægge arbejdet.

Læs også

Partiformand er ikke i tvivl: Dette skal ske med SAS

 

 

 

Dagens Gossip