Familien Vingegaard slår tilbage: Nu deler de sandheden bag den store beslutning

20/11/2023 09:41

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu deler de sandheden bag den store beslutning.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har efterhånden bidt sig fast på alle danskernes læber med hans intet mindre end fantastiske præstationer i cykelsadlen.

De seneste to år har den ydmyge Glyngøre-dreng nemlig sat alle konkurrenterne til vægs og cementeret, at han er blandt de allerbedste klatrere i bjergene.

Og senest, da det spanske etapeløb, Vuelta a Espana, løb af stablen, viste den danske cykelstjerne også prøver på, at han også besidder evnerne til gøre en forskel for sine holdkammerater.

Her agerede han nemlig hjælperytter for sin amerikanske holdkammerat, Sepp Kuss, der endte øverst på podiet i årets tredje og sidste Grand Tour.

Men selvom Jonas Vingegaard gang på gang viser, at han hører til blandt den absolutte top, så er der stadig nogle knapper, der kan skrues på.

Især i en sport som cykling, hvor marginaler kan være forskellen på sejr og nederlag.

Og det er netop hvad familien Vingegaard har gjort, da de rev teltpælene op og byttede Danmark ud med Schweiz.

Men dette skridt har i den grad vakt opsigt med en flytning til Schweiz, der traditionelt ses som et skatteparadis.

Bag denne beslutning ligger dog en dybere sandhed, som Trine Marie Hansen, hustru til cykelstjernen Jonas Vingegaard, har delt med B.T.

"Det handler ikke om skat, men om livskvalitet", forklarer Trine Marie Hansen.

Hun lægger heller ikke skjul på, at familien ikke vender Danmark ryggen, men søger et mere stabilt hjemmeliv:

"Vi er danskere i hjertet, og vores rødder forbliver her", siger hun, idet hun afviser de skattemæssige rygter. Dette understøttes af planerne om et nyt hus i Glyngøre, som skal danne rammen om familiens fremtidige liv i Danmark.

Denne beslutning har også modtaget støtte fra cykelverdenens ikon, Bjarne Riis, der selv har erfaring med livet i Schweiz.

Han understreger, at det er et klogt træk af familien, der anerkender de fordele, et liv i Alpelandet kan bringe for en professionel cykelrytter.