Far skrev kontant brev til Lego: Nu træffer legetøjsgiganten kontroversiel beslutning

Morten Larsen

401 uger siden

|

14/11/2016
Indland
Arkivfoto.
Arkivfoto.
- Jeg elsker Lego. Min 6-årige søn elsker Lego. Alt han ønsker sig til jul er Lego…. Men jeg er bekymret, skriver han til Lego, der nu har valgt at tage konsekvensen af det åbenhjertige brev.

Dagens topnyheder

Den danske legetøjsgigant Lego har i weekenden valgt at droppe sit samarbejde med tabloidavisen Daily Mail.

Den britiske avis har i forbindelse med Brexit-afstemningen ledt an i en barsk kampagne, hvilket har fået kritikere til at hævde, at den farverige avis har bidraget til had og diskrimination af udlændinge og flytninge.

For halvanden uge siden skrev en engelsk familiefar et åbent brev til den danske legetøjsgigant.

- Jeg elsker Lego. Min 6-årige søn elsker Lego. Alt han ønsker sig til jul er Lego…. Men jeg er bekymret, skriver Bob Jones til folkene bag de populære klodser. 

Han fortsætter:

- Han arvede min Lego-samling for omkring tre år siden, og siden da er samlingen vokset sig større. Det var som om, at I ikke var i stand til at begå fejl, lyder det fra den engelske far i sin opdatering på Facebook.

- I flere år har I givet gratis Lego med Davi Mails avis. Pakkerne er som regel endt i min søns julekalender, hvilket han elskede. Nu er jeg ked af at fortælle jer, at jeg ikke kan få mig selv til at gøre det igen, lyder det fra den engelske mand.

Han forklarer i sit brev, at Daily Mail har ret til at præsentere forskellige synspunkter, men at tabloidavisen er endt med at skabe en dæmonisering af udlændinge og flygtninge, og han er langt fra alene om at have dét synspunkt.

En kampagne kaldet for 'Stop Funding Hate' har i den seneste tid spredt sig på de sociale medier, hvor store virksomheder opfordres til at droppe deres økonomiske støtte til den britiske avis.

Den digitale kritik fik i weekenden Lego til at droppe ssamarbejdet med Daily Mail. Det skriver The Independent

- Når forældre og bedsteforældre tager sig tid til at fortælle os, hvad de synes, lytter vi også altid opmærksomt, skriver Lego i en mail til Berlingske.

Legetøjsproducenten forklarer, at de har stoppet deres samarbejdet med den højreorienterede avis, og at de ikke har planer om at indrykke flere annoncer i avisen.

Se hele opslaget her:

Over 22.000 mennesker har trykket på 'synes godt om'-knappen ved den engelske familiefars opslag på Facebook, hvor man nu kan læse en veltilfreds opdatering fra Bob Jones, der glæder sig over legetøjsgigantens beslutning om at droppe samarbejdet med den kontroversielle avis.