Farligt vejr rammer landet: DMI udsender kategori 2 varsel

Foto: Shutterstock.com

Det bliver rigtig varmt, og derfor udsender DMI en kategori 2 varsel.

August har i den grad vist sig fra sin varme side, og de høje temperaturer kommer også til at præge dagens og weekendens vejr.

Som det fremgår af billedet fra DMI herunder, så er det næsten hele landet, der bliver ramt af hedebølge, hvor DMI forventer 28 grader eller mere. Så det er vigtigt, at man husker at drikke rigeligt med væske og holde kroppen afkølet.

Læs også

Nu skal du også bære mundbind her

 

Alle de orange steder er varslet med 'Kategori 2: farligt vejr'. Det betyder, at DMI forventer 28 grader eller mere i Foto: DMI

Fredag og weekendens vejr

Fredag bliver en solrig dag med temp. op mellem 23 og 28 grader, i eftermiddag lokalt måske 30 grader. Hvis du har brug for lidt køligere vejr, så søg mod kyster med pålandsvind. Det er også en perfekt dag at hive havegrillen frem. For det bliver en dejlig sommeraften, hvor det solrige vejr er på programmet. 

Både lørdag og søndag bliver det tørt og solrigt. Dagtemp. op mellem 25 og 30 grader, igen bliver det køligere ved kyster med pålandsvind.

Næste uges vejr

Weekendens solrige vejr fortsætter mandag, hvor det bliver varmt med dagtemp. op mellem 25 og 30 grader, lokalt 32. En del sol i hele landet, men om aftenen og natten mere skyet i de sydvestlige egne skydække og her mulighed for regn- og tordenbyger.

Tirsdag daler temperaturen en smule, men det er stadigvæk varmt. Der kan forventes dagtemp. op mellem 23 og 28 grader, lokalt 30 grader. Nogen sol, men også regn- og tordenbyger flere steder. 

Tirsdags vejr gentages onsdag, men DMI melder på nuværende tidspunkt at torsdag og fredag ser mere ustadigt ud, dog med ret uændret temperaturer.

Læs også

Her forbyder de rygning for at mindske corona-smitte

 

 

 

 

Dagens Gossip