Flere efterkommere af indvandrere bliver iværksættere

Hvis man går ind på en ny restaurant, et nyt hotel eller en nyåbnet forretning på gågaden, er der stadig større sandsynlighed for, at indehaveren er efterkommer af indvandrere.

Stadig flere efterkommere bliver nemlig iværksættere. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik. Fra 2007 til 2011 blev 30 procent flere indvandrere iværksættere.

Udviklingen vækker glæde i Erhversstyrelsen.

- Efter krisen er der ikke rigtig kommet hul på iværksætteriet. Her ser vi endelig en befolkningsgruppe, der bryder mønstret, siger vicedirektør Anders Hoffmann.

I samme periode faldt antallet af etniske danske iværksættere nemlig med 20 procent. I 2011 blev kun 0,4 procent af de etniske danskere iværksættere, mens andelen for efterkommere var 0,8 procent.

Desuden er efterkommerne i gennemsnit yngre. Den typiske efterkommer-iværksætter er 26 år, den typiske etniske dansker er rundet de 41.

Efterkommerne starter især virksomheder indenfor handel, hotel eller restaurationsbranchen. Og Anders Hoffmann håber, at deres initiativ vil smitte.

- Nu kommer der lidt grøde indenfor en gruppe i befolkningen. Iværksætteri smitter, vi har tidligere set en ketchup-effekt, hvor flere og flere kommer med efterhånden, siger han.

Efterkommeren, som bliver iværksætter, er typisk en mand, gift og har mellem et og to børn. Det er mest sandsynligt, at han går direkte fra et fast job til at være selvstændig.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip