Flere store danske rejsebureauer dropper elefantture

Flere af landets største rejsebureauer er nu stoppet med at tilbyde rideture på elefantryg, hvilket tidligere har været en del af selskabernes pakkeløsninger til destinationer i blandt andet Thailand.

Ifølge mx.dk har Spies, Startour og seks andre store bureauer droppet elefantturene på grund af et øget fokus på, at dyrene bliver mishandlet for at makke ret som ridedyr.

Hos World Animal Protection Danmark er man glade for nyheden, men dyreorganisationen håber, at flere af de mindre danske rejsearrangører nu også vil droppe deres formidling af rideture på de store pattedyr.

- I Holland, hvor vi har kørt kampagne i længere tid, er det faktisk lykkedes at få samtlige rejseudbydere til at droppe elefantridning, siger biolog Christina Abel fra organisationen til mx.dk.

De elefanter, der skal bære turister på deres ryg, bliver fjernet fra deres mor som små, lyder det fra Christina Abel, der forklarer om det, der i Thailand kaldes for 'phajaan' – en proces, hvor dyrene nedbrydes både fysisk og psykisk ved isolation og fysisk afstraffelse. 

Selv om elefanten kan være årtier fra at blive udryddet, tilbyder flere danske jagtrejsebureauer stadigvæk elefantjagt.

Læs også: Så mange elefanter bliver dræbt af danskere hvert år

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip