I 2021 skabte han overskrifter, da han som den første Michelin-kok udviklede en burger til McDonald’s.
Lige nu læser andre
Når talen falder på de største navne i dansk gastronomi, er Paul Cunningham svær at komme udenom.
Den britiskfødte kok har gennem årtier sat sit præg på den danske madscene med Michelin-stjerner, anmelderroste restauranter og kogebøger i flæng.
Men bag succesen gemmer sig også en historie om stress, ubalance og helbredsmæssige konsekvenser.
Nu fortæller den 56-årige stjernekok åbent, at han i marts måtte have amputeret sit ene ben.
Et dramatisk vendepunkt i et liv, der i forvejen har været præget af alvorlig sygdom.
Læs også
Det skriver Ekstra Bladet.
Har fået store konsekvenser
Overalt satte Paul Cunningham sit personlige præg og hentede Michelin-stjerner hjem, som han formåede at holde fast i gennem årene.
I 2021 skabte han overskrifter, da han som den første Michelin-kok udviklede en burger til McDonald’s. Hans bearnaiseburger blev en bragende succes, og den er stadig at finde på menukortet dagen i dag.
Men det høje tempo og de lange dage i køkkenet havde en pris. For mange år siden fik Paul konstateret diabetes, og siden fulgte en række helbredskriser.
Han mistede synet på det ene øje, fik en nyretransplantation og nu har stjernekokken fået amputeret sit ben.
Læs også
”Jeg fik diabetes for 25 år siden, for jeg har aldrig passet på mig selv. Jobbet var stressende, og mit blodtryk var tårnhøj,” fortæller han ærligt.
Et sår, der ændrede alt
Det, der endte med at koste ham benet, begyndte tilsyneladende uskyldigt.
Et glasskår i foden udviklede sig til en infektion, som ikke kunne stoppes.
Trods behandling bredte infektionen sig, og til sidst var amputation uundgåelig.
Operationen blev gennemført i marts i år.
Læs også
Selvom han savner sit ben – og ikke mindst friheden til at køre bil – nægter Paul Cunningham at lade sig slå ud.
I stedet har han fundet ro i nye kreative veje. Han tegner og maler og har endda fået et galleri til at sælge sine værker.