Først var det en Puma: Nu spøger en pingvin i Vejle

Foto: Shutterstock

En lokal borger mener at have set en pingvin i vandet på Vejle Havn.

Der har over en lang periode kørt rygter omkring en puma, som flere borgere i Vejle Kommune mener at have set. Det er dog ikke blevet bekræftet af nogle endnu.

Det er ganske vist noget tid siden at nogle sidst har set den, men nu spøger et nyt dyr i Vejle. Denne gang skulle der angiveligt være blevet set en pingvin. Rasmus Vejrum bor på havnen i Vejle.

Læs også

Britney Spears smider ALT tøjet: Overlader intet til fantasien

Han var forleden ude at gå en tur med sin hund, da han opdagede det pingvin-lignende dyr i vandet tæt ved Zleep Hotel på Havneøen. 

- Jeg har set den en enkelt gang siden, fortæller Rasmus Vejrum til Vejle Amts Folkeblad.

Men kan der virkelig være tale om en pingvin?  Richard Østerballe er uddannet biolog og direktør i Givskud Zoo, som faktisk har en del at gøre med pingviner.

I april måned åbnede Givskud Zoo nemlig et stort pingvinanlæg, som er Nordeuropas største. En pingvin er det ikke, fastslår Richard Østerballe og tilføjer:

- Jeg vil være tilbøjelig til at sige, at det er en alk. Eller det vil jeg faktisk sige med ret stor sikkerhed: det er helt sikkert en alk.

Richard Østerballe forstår dog godt, at man som udefra kommende kan forveksle alken med en pingvin.

- Det er klart, at når den ligger og svømmer rundt på den måde, kan den snyde lidt, hvis ikke man lige er vant til at se pingviner. Dog er alken kun en tredjedel af vores pingviner i størrelsen, så den er altså væsentlig mindre end en pingvin. En anden væsentlig detalje er, at alken kan flyve - det kan pingvinerne ikke, siger Richard Østerballe.

Myten om pingvinen kan altså se ud til at at være død, knap nok før den begyndte, hvis man skal tro Richard Østerballe.

Læs også

Hun efterlader børsten under toiletbrættet i 10 minutter – årsagen er genial

 

Dagens Gossip