Første gang nogensinde: Nu kræver det snart et særligt ID

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Når du skal en smut ned i din lokale kiosk, så skal du formentligt benytte dig af et helt særligt ID, hvert fald hvis du vil have et af disse produkter.

Hvis man ønsker at købe cigaretter, så skal man vise et ID. Vil man købe alkohol eller spille for penge i en kiosk, så skal man også vise ID. Hvert fald hvis vedkommende bag disken mistænker en for ikke at være gammel nok.

I snarlig fremtid bliver vilkårene dog ændret for en af de ovenstående tre ting, så man hver evig eneste gang er nødt til at finde ID’et frem, også selvom der slet ikke kan herske nogen tvivl om, at du er gammel nok.

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

Det kommer til at ske i fremtiden hos Danske Spil, og når du skal benytte dig af deres produkter. Det betyder, at skal du lave en lotto, en oddskupon eller noget helt tredje fra Danske Spil, så er du nødt til at have dit ID op ad lommen.

Ikke et normalt ID

Hvis du trækker dit kørekort, pas eller andet billedlegitimation frem, så plejer det at være godt nok de fleste steder. Det bliver det dog ikke hos Danske Spil, hvor du skal have et helt særligt spilleID, før du kan få lov til at placere dit væddemål, eller lave din Lotto-kupon.

Årsagen skyldes flere ting.

For det første vil Danske Spil gerne sikre sig, at alle der spille deres pengespil, er gamle nok til det. Derudover ønsker Danske Spil også at kunne registrere dine spil. hvilket ikke er en mulighed nu her, hvis man spiller fysisk i en butik.

Dermed kan Danske Spil altså aldrig koble dig op på den kupon, som du har købt.

En af årsagerne til at Danske Spil gerne vil have kontrol over dine spil, er, at de ikke ønsker at bidrage til hvidvask.

“Danske Spil er hele Danmarks spilleselskab, og vi vil ikke tolerere, at der kan være usikkerhed om, hvorvidt vores tilbud til danskerne om hyggelige og sjove væddemål kommer i hænderne på vores børn og unge eller misbruges til at vaske ulovlige penge hvide. Vi gennemfører allerede omfattende kontroller af for eksempel væddemål i kiosker og arbejder tæt sammen med bagmandspolitiet for at spore mistænkelige personer, der kunne have kriminelle hensigter, men vi kan ikke leve med tvivlen om, hvorvidt en kriminel går under vores radar,” fortæller Susanne Koch, der er administrerende direktør i Danske Spil.

It-systemet til det nye spillekorts-ID er endnu ikke klar, men det forventes at blive det tidligt i 2020. Derfra vil det altså være et krav, at du i din lokale kiosk skal vise dit spillekort frem, hvis du ønsker at spille.

ID-kortet vil blive lavet både som en kortløsning, men også som en online løsning. Det vil derfor være muligt at have sit spille-ID på telefonen, så man ikke lige glemmer det på farten.

Danske Spil forventer, at det kommer til at koste dem en del penge. De har ikke noget konkret beløb, men Susanne Mørch Koch kommer med et bud på, at der er tale om et trecifret millionbeløb, som de mister i omsætning.

Læs også

Nu kan du få leveret dine McDonalds-burgere derhjemme

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip