Forbud mod vandhunde kan koste kassen

Hvis du ser et Blåt Flag på stranden, så er det godt det samme som et skilt, hvor der står "Badning forbudt for hunde".

I går fortalte vi, at den internationale Blå Flag-jury har bestemt, at hundesvømning skal være forbudt på disse strande.

Og det er en meget dum idé, advarer Colin Seymore, der er turistchef i Varde. Hun vurderer, at det nye forbud mod hundebadning på strande med Blåt Flag, vil koste 1,2 millioner overnatninger. Det skriver TvSyd.

Læs også: Nu er hundesvømning forbudt

I Varde Kommune er der seks strande med Blåt Flag, og i kommunen ligger nogle af de største sommerhusområder på Vestkysten, som er særligt populære hos tyskerne. Men Colin Seymore frygter, at tyskerne med hunde vil søge mod andre feriedestinationer, hvor de må tage deres hunde med i vandet.

 

Kontrol skal holde hundene væk

Hvis man tror, at man bare kan liste ud med sin hund og lade som ingenting, så kan man godt tro om. For Friluftsrådet, der står bag ordningen med de Blå Flag, sender kontrollører ud på strandene for at sørge for, at ingen hunde havner i bølgen blå, da dette vil betyde, at stranden mister sit Blå Flag næste år.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Også i Nordjylland møder det nye tiltag kritik. Erik Ingerslev (SF), der sidder i teknisk udvalg i Jammerbugt Kommune, tager sig også til hovedet over forbuddet.

- Jeg kan ikke se problemet i at have hunde med og lade dem nyde de kolde bølger. Det næste bliver vel, at vi mennesker også skal have været i bad inden vi går ud, ligesom i svømmehallen, siger han til DR Nordjylland.

 

Dagens Gossip