Forrygende nyhed fra SSI: Der kan åbnes mere op

Foto: Francis Dean Via Www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix

Danmark kan meget vel åbne hurtigere op. Sådan lyder det i et nyt notat fra Statens Serum Institut.

Hvis du går med følelsen af, at det hele føles lidt for langsomt med genåbningen af Danmark, så kan der være rigtig godt nyt på vej til dig.

Der er muligvis udsigt til, at genåbningen af Danmark kan ske hurtigere end først forventet. Sådan lyder den seneste melding fra SSI, som Ekstra Bladet har fået fat i.

Læs også

Mette Frederiksen med klar besked: “Jeg ved, det kunne have været meget værre”

Ekstra Bladet har nemlig set et notat fra Statens Serum Institut, hvor de beskriver, at smittetendensen i øjeblikket er lav i Danmark, og at det giver mulighed for, at der kan lempes yderligere på restriktionerne i Danmark.

“Det vurderes på den baggrund, at der for nuværende, er rum for lempelse af restriktioner indenfor de områder, der allerede var planlagt (indkøbscentre, kultur, forsamlingsforbud, indendørs idræt for børn), men herudover der også mulighed for yderligere lempelser,” lyder det i notatet fra Statens Serum Institut ifølge Ekstra Bladet.

Skal ske forsvarligt

Dog har SSI også bemærket, at en yderligere genåbning naturligvis skal ske forsigtigt og trinvis, så det bliver muligt at reagerer hurtigt, hvis der pludselig sker en kraftig stigning i antallet af smittede.

Netop nu mødes partilederne fra folketingets partier til en forhandling omkring genåbningen af Danmark. Der resterer nemlig blot seks dage til man påbegynder næste etape, hvor blandt andet restauranter, cafeer m.m. må få lov til at åbne for udendørsservering.

De borgerlige partier har anmodet om, at der ikke skal benyttes coronapas, når gæster benytter den udendørs servering, men om regeringen er med på denne ide, vides ikke endnu.

Runder stor milepæl

Nyheden fra SSI kommer samtidig med, at sundhedsminister Magnus Heunicke melder ud, at Danmark har nået en stor milepæl. Han fortæller nemlig, at der er mere end 1 million danskere, der nu har fået det første stik med en covid-19-vaccine.

 

Læs også

Nu er det slut for Silas Holst

 

 

Dagens Gossip