Forslag: Danskerne skal bevæbnes med peberspray

Et nyt udkast til et nyt lovforslag vil give personer lov til at bære peberspray i hjemmet.

For fremtiden skal danskerne bevæbnes i eget hjem.

Sådan lyder et udkast til et nyt lovforslag, der netop sendt i høring af regeringen, og som har til hensigt at gøre peberspray lovligt i danske hjem. Det skriver Ritzau.

På trods af at både Politiforbundet og Det Kriminalpræventive Råd er skeptisk overfor idéen, ønsker regeringen, at borgere for fremtiden skal have lov til at bevæbne sig med peberspray, så de kan forsvare sig mod eksempel hjemmerøvere.

Læs også

30-årig kvinde dræbt af flere knivstik

Våbnet må kun bruges i nødværge og kun i hjemmet. Dermed vil det fortsat være forbudt at bruge peberspray i offentligheden, lyder det i det nye forslag.

Dog vil regeringen i samme forslag åbne for, at bestemte mennesker kan få lov til at tage peberspray med sig ud i offentligheden. Disse personer er eksempelvis ofre for stalking eller andre personer, der risikerer overfald af eks-samlevere eller familiemedlemmer.

Ifølge Justitsministeriet vurdering, vil forslaget få borgerne til at føle sig ‘mere trygge’ og i mange tilfælde ‘vil alene bevidstheden om, at man er i stand til at forsvare sig selv øge følelsen af tryghed og sikkerhed for den enkelte’, lyder det i bemærkningerne til lovforslaget.

Læs også

Politiet fik overraskende regning fra rasende mand: ‘Betal for min aftensmad!’

Men selvom forslaget kun er tiltænkt ‘nødværge i hjemmet’, så er man alligevel modstander hos Politiforbundet, der advarer om, at peberspray kan falde i de forkerte hænder og blive brugt ulovligt, hvis det bliver frit tilgængeligt.

Også hos det Det Kriminalpræventive Råd er man kritisk overfor idéen.

- Jeg er generelt betænkelig ved, at man begynder at bevæbne vores befolkning, lyder det fra rådets formand, Henrik Dam.

Desuden mener han, at et indbrud eller røveri i hjemmet kan udvikle sig til en ekstra smertefuld oplevelse - nemlig hvis gerningsmanden får fat i pebersprayen og sprøjter husejeren i øjnene.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip