Fra denne dato lukker alle hurtigteststederne

I næste weekend lukker de sidste steder med hurtigtest, men der vil fortsat være landsdækkende adgang til PCR-test. Foto: Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Der vil fortsat være landsdækkende adgang til PCR-test, men snart lukker alle hurtigteststederne.

Smitten i samfundet er lav, og få personer har behov for at blive testet. Derfor lukker alle hurtigteststeder senest den 9. oktober. 

Det skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed. 

Læs også

I modvind: Nu forsvarer Mai Manniche sin mor

Der vil fortsat være landsdækkende adgang til PCR-test. Den gennemsnitlige svartid på en PCR-test er 10-12 timer. Men skulle der opstå et nødstilfælde, hvor en person ikke kan vente og med kort varsel har brug for en test, så vil det på udvalgte PCR-steder være muligt at få en hurtigtest, oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Kan ændres igen

Hvis smitten skulle stige igen, så er der indgået en aftale mellem regionerne og de private udbydere af hurtigtest. Myndighederne kan med 14 dages varsel beslutte at genindføre hurtigtest, hvis der skulle blive behov for det.

I næste weekend lukker de sidste steder med hurtigtest, men der vil fortsat være landsdækkende adgang til PCR-test.

”Vaccinationerne har gjort deres arbejde. Smitten er lav, og vi har ikke behov for de mange hurtigtest mere. At vi pakker hurtigteststederne ned, er et meget tydeligt billede på, hvor godt det går med smitten herhjemme. Men vi følger pandemien nøje sammen med de andre myndigheder, og vi kan både skrue op for PCR-test og genindføre hurtigtest, hvis smitten skulle stige voldsomt igen, “ siger Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns.

100.000 PCR-test om dagen

Testkapaciteten vil fortsat være 100.000 PCR-test om dagen. Der vil som udgangspunkt være mindst ét PCR-teststed i hver kommune.

Da kapaciteten for hurtigtest var på sit højeste i foråret, kunne de private leverandører foretage 500.000 daglige hurtigtest. PCR-testkapaciteten var på samme tidspunkt 170.000 daglige test. Den dag der blev testet allerflest, var den 20. maj, hvor mere end 531.000 blev testet med enten PCR eller hurtigtest.

Den seneste uge er der dagligt foretaget i gennemsnit ca. 18.000 hurtigtest og ca. 30.000 PCR-test i det landsdækkende net af faste teststeder.

Læs også

Hold øje med e-Boks: Vigtig besked på vej til to millioner danskere