Frederik modtog uventet SMS: Få sekunder efter havde han mistet 250.000 kroner

Skrevet af Kamille Isaksen

12 uger siden

|

27/02/2024
Foto: Shutterstock
En sms med indledningen "Jeg har en dårlig nyhed" endte med at have fatale konsekvenser for Frederik.

Dagens topnyheder

I de tidlige morgentimer en mandag blev Frederik Maaløe, indehaver af et lille gulvfirma, ramt af en nyhed, der kan ende med at have katastrofale konsekvenser for hans virksomhed. 

En sms med indledningen "Jeg har en dårlig nyhed" fra byggelederen på et projekt i Taastrup, hvor Frederik Maaløe havde arbejdet de seneste måneder, varslede om konkursen af Dansk Boligbyg A/S, en af de tungeste aktører i den danske byggebranche. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Denne udvikling efterlod Frederik med en ubetalt faktura på næsten en kvart million kroner - en sum, der truer med at underminere hans virksomheds finansielle stabilitet.

"Jeg har det ad helvedes til. Det er bare mig og mit lille enkeltmandsfirma. Jeg ved sgu ikke, om jeg kan klare det. Det er rigtig mange penge for mig," udtalte Maaløe til mediet, hvilket understreger den personlige og økonomiske krise, han står overfor. 

Konkursen blev bekræftet af både byggelederen og den administrerende direktør for Dansk Boligbyg A/S, og ifølge konkursboets kurator, advokat Henrik Steen Jensen, var det en kombination af to tabsgivende byggeprojekter på Sjælland, der tømte firmaet for likviditet. Trods gentagne forsøg på at sikre yderligere finansiering, var det ikke muligt at redde firmaet, hvilket førte til beslutningen om at indgive konkursbegæring.

For Frederik Maaløe tilføjer det salt i såret, at hans faktura skulle have været betalt blot tre dage efter konkursmeddelelsen. Han har nu opgivet håbet om at se pengene igen, idet hans advokat har forberedt ham på, at han måske kun vil kunne inddrive en brøkdel af det skyldige beløb, og selv det kan tage år.