Fremmed mand bankede på døren hos Rebecca - stod med hendes 6-årige søn udenfor

Kristine Bugbee

369 uger siden

|

23/06/2017
Rebecca Louise Rachlau følte straks ubehag og blev bange, da en fremmed mand bankede på døren og havde hendes 6-årige søn stående ved siden af sig.

Dagens topnyheder

- Når det en tirsdag formiddag banker på døren med en barnehånd, og man på den anden side af døren øjner sin 6-årige søn og en helt fremmed mand, så løber den én koldt ned ad ryggen!

- Hvad laver han her? Hvorfor er han ikke i skole? Hvem er manden? Hvordan er han kommet hjem? Hvorfor er der ikke nogen der har ringet? HVAD FANDEN FOREGÅR HER?

Sådan indleder Rebecca Louise Rachlau fra Helsinge i Nordsjælland et dramatisk opslag på Facebook efter en ubehagelig oplevelse tidligere på ugen. 

Det viste sig heldigvis hurtigt, at den fremmede mand på dørmåtten havde hjulpet hendes søn Alexander. Havde det ikke været for ham og to andre mænd, så kunne dagen være endt helt frygteligt. 

Tirsdag den 20. juni havde hendes kun 6-årige søn forladt sin skole i vrede. Alexander pakkede sin taske, greb sin jakke, forlod Nordstjerneskolen og begyndte at gå mod sit hjem - 13 kilometer væk.

Den lille dreng gik langs store veje, hvor der var masser af trafik, og bilerne drønede forbi med 80 kilometer i timen. 

En buschauffør fik øje på 6-årige Alexander, der gik alene på den store vej, og han åbnede døren og inviterede drengen indenfor. Alexander hoppede lidt efter af bussen, da han var kommet nærmere sit hjem, fordi han skulle lige ud, og bussen skulle dreje.

Og så fortsatte en målrettet Alexander ellers turen hjem til fods. Indtil han igen blev stoppet af en fremmed mand: 

- Alexander er gået fra Nordstjerneskolen i Helsinge og HELE vejen til Smidstrup Camping, hvor han bliver passeret af Jeppe. Jeppe er heldigvis både fornuftig og politimand i sit erhverv og finder dette lidt for 'spændende' for en lille dreng. Jeppe vender derfor bilen, stopper og får Alexander i tale. Der er her endnu en mand, der er stoppet og forsøgt at få Alexander i tale, skriver Rebecca Louise Rachlau.

Foto: Rebecca Louise Rachlau/privat

I første omgang ville Alexander ikke tale med Jeppe - som Rebecca Louise Rachlau senere har fundet ud af, at han hedder - for drengen har lært hjemmefra, at han ikke må snakke med fremmede.

Men da Jeppe fortalte, at han er politimand, vandt han Alexanders tillid. Jeppe forsøgte at finde ud af, hvor Alexander boede, og hvorfor han var alene, og to timer efter at have forladt skolen, stod de to endelig foran hjemmet i Helsinge og bankede på døren.

- Kære Jeppe og mand, jeg ikke aner, hvem er: TAK! Tak, fordi I stoppede og passede på mit barn, da jeg var i min bedste tro om, at skolen passede på ham! TAK, fordi du kørte ham hjem, Jeppe.

- TAK er det mest fattige ord i denne verden for at der ikke skete netop MIT barn noget, og det kan ord ikke beskrive min taknemmelighed over, når han hele vejen er gået i retning MED bilerne!

Men Rebecca Louise Rachlau undrer sig samtidig over, at så mange bilister bare drønede lige forbi hendes lille søn:

- Kære billister, der har passeret mit barn - næste gang du passerer et barn i den størrelse med 80 km/t, vil du så ikke gerne stoppe op og om ikke andet forsøge at henvende dig til barnet og sikre dig, at alt er, som det skal være?

Rebecca Louise Rachlau vil i øvrigt sende en klage til skolen over, at de ikke opdagede, at Alexander forlod området. 

Den lettede mor skrev i første omgang opslaget på Facebook for at takke de tre mænd, som hjalp hendes søn med at komme sikkert igennem den farefulde rejse hjem. 

Rebecca Louise Rachlau siger til Dagens.dk, at hun med hjælp fra Facebook nu har fundet frem til buschaufføren, som hun skal mødes med i eftermiddag for at takke. 

Se hele opslaget herunder.