'Glemmer' du at betale din licens? Nu kommer Skat efter dig

Nils Würtzenfeld

367 uger siden

|

26/06/2017
Skat vil benytte deres nye inddrivelsessystem til at gå målrettet efter personer, som ikke betaler deres licens.

Dagens topnyheder

I slutningen af maj måned i år blev første del af Skats nye, automatiske inddrivelsessystem sat i gang, og de første danskere, der kan forvente at få opkrævet gæld gennem det nye system, er licens-skyldnerne. Det skriver TV2.dk.

Det nye system har kostet intet mindre end 1,1 milliarder kroner og skal erstatte det skandaleramte EFI, som hidtil har stået for at inddrive gæld fra borgere og virksomheder på vegne af Skat.

Og ifølge programchef i Skatteministeriet Thomas Monefeldt vil de første danskere, som kommer under lup i det nye it-system, altså være dem, der ikke betaler deres licens.

- På nuværende tidspunkt tror jeg, der ligger omkring 91 fordringer i systemet fra Danmarks Radio, og det er dem, vi begynder at sende regninger ud på, siger programchefen til Radio24syv.

Han understreger samtidig, at ministeriet lige nu er i en opstartsfase, som strækker sig nogle måneder frem, og at det i den periode vil dreje sig om meget små mængder af fordringer.

Sidste år viste nye tal, at danskerne skylder hele 844 millioner kroner i medielicens, og det er nogle af disse kroner, der nu vil blevet inddrevet.

Tidligere var det Danmarks Radio, der selv stod for at indhente licens-kroner, men for eftertiden kan mange danskere altså se frem til at få en opkrævning over Skat.

Hos Skatteministeriet er man indtil videre gået stille med dørene i forbindelse med det nye it-system, der til forskel fra det tidligere EFI skal laves i tre udgivelser - såkaldte ’releases-.

- Som skatteminister er jeg glad for, at det enorme arbejde med at genoprette skattevæsenet stille og roligt begynder at tage form. At få udviklet et nyt system til at inddrive gælden til det offentlige er et vigtigt skridt, fortæller skatteminister Karsten Lauritzen til Radio24syv og understreger, at der ikke findes en hurtig løsning på problemerne. 

- Det tager desværre lang tid at rette op på mange års problemer med gældsinddrivelsen. Derfor forventer jeg ikke et stort beløb i kassen nu og her. Det vil komme hen ad vejen, efterhånden som vi bygger flere og flere klodser på det nye system, lyder det fra skatteministeren. 

Hele det nye it-system, som endnu ikke er blevet navngivet, forventes færdiggjort i 2019.

Læs også: Dansk Folkeparti vil adskille mindreårige ægtepar ved lov