God nyhed til disse danskere: 1. oktober er det lovligt

Foto: Shutterstock.

Er du en af de mange danskere, der har hund, så kan din hund fra den 1. oktober igen gå uden snor på de danske strande.

Som udgangspunkt skal hunde være i snor, ifølge Naturstyrelsens retningslinjer, da der mange steder i Danmark også tages hensyn til andre arter.

Læs også

Giver det væk gratis: “Tak til Netto”

I vinterhalvåret mellem oktober og marts må man slippe hunden løs på de fleste danske strande, hvilket kan være til stor glæde for hunden.

“Stranden er et populært sted at give sin hund nye oplevelser og masser af motion. Det er dog vigtigt at have fuld kontrol over hunden, da en løs og ukontrolleret hund stresser de vilde dyr langs kysten og kan også skræmme andre strandgæster,” fortæller Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den.

Gælder ikke alle steder

Hunde må ikke være løse i naturen, fordi de kan stresse det vilde dyreliv eller i værste fald jage det væk fra dets territorie. 

Der er derfor stadig kyster, efter 1. oktober, hvor reglen om, at hunde må løbe fri, ikke gælder, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

Foto: Shutterstock.

Derfor skal man holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på sin strand.

Naturstyrelsen har mere end 200 etablerede hundeskove rundt omkring i Danmark. I hundeskovene må hunde altid løbe uden snor, men de specifikke regler for skovene er fastsat af grundejeren. Opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse lyder, at man derfor altid tjekker den lokale skiltning ved både strande og hundeskove, inden hunden slippes løs.

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunde derimod være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

Du kan læse mere om reglerne for hunde i naturen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Læs også

Sofie Linde om MeToo-historie: Jeg har begået en fejl

 

 

 

Dagens Gossip