Godt nyt: Nu hæves forsamlingsforbuddet

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Fra i dag må der samles endnu flere mennesker i Danmark.

I løbet af de sidste mange måneder har danskere skulle vænne sig til, at der ikke måtte samles mange mennesker på et sted.

Løbende er der dog blevet lavet finjusteringer, så der blandt andet til fodboldkampe igen må være tusindvis af tilskuere.

Læs også

Billede af flagermus i ‘menneske-størrelse’ er ikke fake

Den 8. juni valgte man at hæve forsamlingsforbuddet på offentlige steder til 50, og dengang planlagde man også en opjustering af det forbud, som træder i kraft i dag onsdag den 8. juli.

Det betyder altså, at man fra i dag ikke længere kun må samles 50 mennesker, men i stedet må der samles helt op til 100 personer.

Dermed bliver det endnu lettere for folk at afholde diverse arrangementer.

Hæves igen om en måned

Mens danskerne fra i dag må samles 100 personer, så vil der om en måned blive pillet ved tallene igen. Medmindre at coronavirussen pludselig skulle begynde at sprede sig voldsomt i Danmark igen, så vil det være muligt at samles helt op til 200 personer fra den 8. august.

Selvom vi nu må samles flere personer, så er det vigtigt, at der fortsat holdes afstand. Sandsynligheden for at blive smittet er nemlig væsentligt større, når man befinder sig en en større forsamling.

“Der er stadig virus i omløb, og langt den største del af befolkningen er modtagelige over for virus. Jo flere man samles, jo vigtigere er det at holde en god afstand og en god håndhygiejne,” fortæller Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Skejby Hospital ifølge Ekstra Bladet.

Læs også

Oscar faldt i søvn i vaskemaskine: Det kunne have kostet ham livet

 

 

Dagens Gossip