Godt nyt til danskerne: Dugfriske tal peger på markante prisfald hos Rema 1000, Bilka m.fl.

22/09/2023 10:37

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Mest læste i dag

Mens forbrugerne har været vant til at se priserne stige på dagligvarer, tyder nye tal fra Danmarks Statistik på en positiv vending.

For selvom der ikke har været meget at skrive hjem om med prisstigninger og en krise der raser, så ser det langt om længe ud til, at der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne.

Knap halvdelen af detailhandlens virksomheder, der handler med fødevarer, forventer at sænke priserne i de kommende tre måneder.

Det viser dugfriske tal fra Danmarks Statistik.

Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, lægger dog ikke skjul på, at der ingen garanti er for at priserne rent faktisk vil falde:

"Der er godt nok 'ingen garanti' for, at priserne også rent faktisk vil falde", lyder det før han tilføjer:

"Tiden med kraftige prisstigninger ser ud til at være et afsluttet kapitel for nu," hvilket han betegner som en god nyhed for 'de hårdtprøvede husholdningsbudgetter'".

Tager man et dybere kig ned i prisfaldende, så forventer detailbranchen angiveligt et fald på 22 procent i salgspriser, mens det for virksomheder inden for salg af fødevarer, drikke- og tobaksvarer er 48 procent.

En væsentlig faktor i de forventede prisfald skal ses i lyset af et fald i producentpriserne, der er faldet med 7,5 procent det seneste år.