Helle Thorning-Schmidt deler trist meddelelse

04/12/2023 08:34

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Mit hjerte er helt knust"

Mest læste i dag

Et dybt følelsesladet afskedshilsen blev delt på sociale medier, da både Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidt bekræftede det sørgelige tab af Glenys Kinnock, der stille forlod denne verden tidligt søndag morgen. 

Helle Thorning-Schmidt beskrev på Instagram: "Mit hjerte er helt knust over, at min kære svigermor døde fredsfuldt i går aftes efter mange år med Alzheimers."

Glenys Kinnock, der sov stille ind i en alder af 79 år i sit hjem i London, blev mindet som en elsket hustru, mor og bedstemor til fem børnebørn. 

Helle Thorning-Schmidt udtrykte sin dybe respekt og beundring for Glenys som en formidabel kvinde med en skarp humor, der lærte hende så meget. Hendes indflydelse som et familiemenneske og et politisk ikon var uomtvistelig og bredt anerkendt.

Hendes mand gennem 56 år, den tidligere Labour-leder Neil Kinnock, blev fremhævet som værende ved hendes side i hendes sidste øjeblikke.

Glenys Kinnock efterlod et dybt præg på politik, repræsenterende Wales i Europa-Parlamentet i 15 år, før hun steg i graderne og blev minister for Europa under den sidste Labour-regering efter sin udnævnelse til House of Lords.

Selvom Glenys blev diagnosticeret med Alzheimers for seks år siden, blev hun mindet som en person, der trods sygdommen bevarede sin livsglæde og kærlighed. Hendes familie roste hendes ukuelige mod, der blev en kilde til inspiration gennem hele hendes liv.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.

Se Helle Thorning-Schmidts opslag her: