Nu bliver forbud forlænget: “Går med livrem og seler”

På grund af mistanke om uregelmæssigheder med test i Dubai er der lukket for alle flyvninger fra landet indtil den 2. februar. Foto: Modelfoto / Shutterstock.com.

Indtil der er en endelig afklaring på den proces, går vi med livrem og seler, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht.

For at begrænse nye mutationer af coronavirus blev det fra 9. januar et krav for at flyve til Danmark, at alle passagererne har en frisk negativ test for COVID-19 eller bevis for, at de har haft sygdommen for nylig.

Læs også

Venstre-politiker erkender: Turen til Dubai var også ferie

Men efter en henvendelse til Udenrigsministeriet opstod der mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke var pålidelige. Derfor lukkede transportministeren for alle flyvninger fra landet den 22. januar og fem dage.

Nu bliver dette flyveforbud forlænget. Det oplyser Transportministeriet.

Transportministeren forlænger det midlertidige stop for alle flyvninger fra Dubai. Forlængelsen gælder som udgangspunkt i en uge frem til tirsdag den 2. februar.

Er i dialog

De danske myndigheder er i dialog med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater, og der drøftes forskellige modeller for testløsninger, som danske myndigheder i de kommende dage skal studere og vurdere nærmere, oplyses der. 

Der er tale om modeller som Emiraterne har indført for flyvninger til bl.a. Holland og Norge. Hvis der inden den 2. februar er fundet en “tilfredsstillende verificeret testløsning” kan flyveforbuddet ophæves før tid, skriver Transportministeriet i pressemeddelelsen. 

“Jeg har modtaget flere henvendelser, der bekræfter mig i, at det var helt rigtigt midlertidigt at lukke for flyvninger fra Dubai. Jeg ved, at flyselskaberne og myndighederne i landet tager mistanken meget alvorligt, og arbejder på en løsning – i god dialog med de danske myndigheder. Indtil der er en endelig afklaring på den proces, går vi med livrem og seler for at undgå, at der kommer flere smittede ind i Danmark i en tid, hvor vi som samfund gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Der er den 25. januar indgået politisk aftale om hastelovgivning om krav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Lovgivningen forventes vedtaget den 2. februar 2021.

Læs også

Tina Lund uenig: Ikke fair at kritisere danskere i Dubai

 

 

 

Dagens Gossip