Her er de 10 mest populære hundenavne i Danmark

Skrevet af Morten Larsen

23/04/2015
Er din hund på listen?

Mest læste i dag

'Kom så, Molly!'

Den sætning hører rigtig, rigtig masse danske hunde.

Molly er nemlig det navn, der topper en ny liste over de mest populære hundenavn i Danmark.

Herefter følger navnene Bella, Mille og Freja og ikke mindst Buster – men disse populære navn må stadigvæk nøjes med at bide alle Molly'erne i haserne på den opgørelse, der er blevet lavet af forsikringsselskabet Topdanmark.

Og som sådan er der ikke noget nyt i det.

Læs også: Han er som mig: Rørende venskab mellem pige uden fødder og hvalp uden pote

- Vi lavede samme opgørelse over hunde for nogle år siden, og overraskende nok er det de samme navne, der går igen i top fem, siger Lisbeth Troels-Schmidt fra Topdanmark.

Forsikringsselskabets opgørelse peger desuden på, at hundens fysiske udformning eller race, i flere tilfælde, påvirker ejeren til at vælge et særligt navn til sin hund.

- Blandt labrador retrievere, som er den mest udbredte race, er Molly og Bella de mest populære navne, siger Lisbeth Troels-Schmidt.

Kommisærens hund er populær

I den kendte østrigske tv-krimiserie 'Kommisær Rex' er hovedpersonen - udover et menneske, altså - schæferhunden Rex, og dette hundenavn har også gode kår i Danmark.

- Er du blandt dem, der har anskaffet sig en schæferhund, er du statistisk set mere tilbøjelig til at kalde din hund King, Kato eller Rex, fortæller Lisbeth Troels-Schmidt.

I opgørelsen er det også tydeligt, at den folkekære tv-serie 'Matador' stadig er en stor inspirationskilde blandt hundeejere af racerne dansk svensk gårdhund og jack russel terrier.

Ser man på opgørelsen over forsikrede hunde i Topdanmark, er det faktisk udelukkende disse to racer, der er navngivet Kvik, som grisehandlerens hund i 'Matador' hedder.

De 10 mest populære hundenavne i Danmark

Her følger en liste over de 10 mest populære hundenavne i Danmark:

1. Molly

2. Bella

3. Mille

4. Freja

5. Buster

6. Fie

7. Max

8. Charlie

9. Lune

10. Balder