Hornsleth forsvarer Herlufsholm: Kan sagtens ende med, at flere vil gå der

06/05/2022 11:21

Mathias Madsen

Indland
Foto: Janek Skarzynski/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Janek Skarzynski/AFP/Ritzau Scanpix
En ny TV2-dokumentar har afsløret, at vold, overgreb og mobning tilsyneladende er en fast del af hverdagen på den prestigefyldte kostskole Herlufsholm.

Mest læste i dag

Prins Nikolai blev student fra kostskolen i 2018, prins Christian går der nu og prinsesse Isabella skal efter planen starte til sommer. 

Herlufsholm kostskole ved Næstved er kendt for at være ekstravagant og har haft mange royale og rige elever, men nu er skolen havnet i en shitstorm, efter en TV2-dokumenter har afsløret, at mobning, vold og krænkelser tilsyneladende er hverdag på skolen.

Det har fået blandt andre Mette Frederiksen, Kronprinsparret og grevinde Alexandra til at reagere på anklagerne. 

Nu har kunstneren Kristian von Hornsleth, som selv gik på skolen i 80'erne, også reageret, men i modsætning til de andre har han forsvaret skolen. 

Til Ekstra Bladet forklarer han, at han godt kan genkende, "at der somme tider var en hård tone, lidt skubberi og håndgemæng og et trælår hist og her," men kunstneren understreger, at det slet ikke var lige så slemt, som "det bliver beskrevet i dokumentaren."

Han påpeger, at TV2 naturligvis har fremhævet "alle skandaler" for at lave et "mere spændende" program, og at de glemmer "at nævne de tusinder af elever, der har haft en fantastisk tid på skolen."

"Det er nogle enkelte råd æg, der ødelægger det for alle," har Hornsleth desuden udtalt og uddybet, at han mener, at "sådan en film" er "reklame for skolen" og dermed kan resultere i elevvækst.

Om de seksuelle overgreb, som har fundet sted på skolen, udtaler Hornsleth dog, at  det "bestemt ikke [er] noget, vi oplevede eller hørte om, dengang jeg gik der."

"Det er ulækkert og underligt," har han udtalt.