Hun var minister i syv dage: Nåede at score kassen

Skrevet af Kamille Isaksen

07/12/2023
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Selvom hendes ministertid var kort, kan hun se frem til en betydelig fratrædelsesordning

Mest læste i dag

Efter blot syv dage som digitaliserings- og ligestillingsminister trådte Mia Wagner tilbage på grund af helbredsmæssige årsager. 

Men selvom hendes ministertid var kort, kan hun se frem til en betydelig fratrædelsesordning.

Det skriver B.T.

Mia Wagner får seks måneders ministereftervederlag, der svarer til hendes ministerløn. Dette beløb løber op i 1,3 millioner kroner om året eller 114.560 kroner om måneden over de næste seks måneder, hvilket i alt udgør 687.360 kroner.

Dog er denne korte periode ikke nok til at sikre hende ministerpension, som kræver minimum et år som minister.

Statsminister Mette Frederiksen bekræftede, at Mie Wagner har ret til dette eftervederlag, da det følger de gældende regler, og at dette princip gælder på tværs af forskellige arbejdspladser.

Mie Wagners pludselige tilbagetrækning skyldtes et alvorligt ildebefindende, hvor hun besvimede i sit hjem og efterfølgende sygemeldte sig af "helbredsmæssige årsager".

På Instagram forklarer Mia Wagner selv, at hun måtte forlade ministerposten på grund af en uforenelighed mellem hendes fysiske tilstand og jobbet: "Min krop og vilje deler åbenbart ikke livsdrøm. Jeg er nødt til at lytte til min krop og tage hensyn til mit helbred," skriver hun.

Med Mie Wagners exit vender Marie Bjerre fra Venstre tilbage til Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet, og trods den korte regeringstid får Mie Wagner en betydelig fratrædelsesordning som kompensation for sin tid som minister.