Efter pludselig sygemelding: Nu er det slut for Mia Wagner

Skrevet af Kamille Isaksen

07/12/2023
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Efter en kort periode som minister må Mia Wagner dog trække sig tilbage på grund af sundhedsproblemer.

Dagens topnyheder

Den 23. november blev det offentliggjort, at Mia Wagner, kendt fra “Løvens Hule”, ville tiltræde som minister for digitalisering og ligestilling.

Efter en kort periode som minister må Mia Wagner dog trække sig tilbage på grund af sundhedsproblemer. 

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Troels Lund Madsen, Venstres formand, havde netop forfremmet hende til ministerposten for digitalisering og ligestilling, men nu må partiet håndtere hendes pludselige fratræden.

Hendes helbredsmæssige tilstand førte til en uventet afbrydelse i ministerkarrieren. Troels Lund Poulsen fra Venstre udtaler sig om hendes nuværende tilstand og forklarer, at Wagner, på trods af det alvorlige ildebefindende, forbliver ved godt mod. Han understreger dog, at lægelige undersøgelser stadig er undervejs for at få klarhed over situationen.

"Jeg har talt flere gange med Mia Wagner i løbet af de seneste dage. Det er selvfølgelig alvorligt, når man falder om på den måde, som Mia Wagner gør. Derfor gennemgår hun også nogle lægelige undersøgelser. Og så har jeg ikke mere at tilføje end det," forklarer Troels Lund Poulsen ifølge DR.

Mia Wagner selv har tidligere nævnt, at hendes ildebefindende er relateret til en tidligere operation, hvor hun fik indsat en pacemaker på grund af hyppige besvimelser.

Som hendes erstatning vender Marie Bjerre (V) tilbage til ministerposten for digitalisering og ligestilling.

Venstre står nu endnu engang over for udfordringer med at håndtere ændringer i ministerteamet.