Hundeejere bryder reglerne: Løse hunde skaber konflikter blandt borgere

Ane Sørensen

367 uger siden

|

30/06/2017
Indland
Foto: Polfoto/Peter Hove Olesen (arkiv)
Foto: Polfoto/Peter Hove Olesen (arkiv)
Flere danske kommuner får henvendelser fra borgere på grund af hundeejere, der lufter deres hunde uden snor i naturen.

Dagens topnyheder

Flere hundeejere respekterer hverken lov eller skiltning og lufter deres hunde uden snor, selvom det er et brud på reglerne, når det foregår i naturen.

Loven siger nemlig, at hundeejere altid skal have snor på deres hund, når de er i naturen. Det gælder uanset, om det er i skoven, i en park eller på stranden og uanset, om der er sat skilte op eller ej.

Det skriver P4 København.

Overholder man ikke reglerne, kan det give en bøde på op til 2.000 kroner. Undtagelsen er dog i perioden 1. oktober - 1. april, hvor man gerne må have sin hund løs på stranden. 

Mette Berg fra Gørløse i Nordsjælland har oplevet flere gange, at hendes hund i snor er blevet overfaldet af løse hunde, når de har gået tur i skoven:

- Den ene gang kom en stor hund og ruskede vores lille hund voldsomt. Det var ret traumatisk. En anden gang måtte vi nærmest flå vores hund væk i snoren for at få den fri af en løs hund, siger Mette Berg til P4 København.

Overfaldene har gjort Mette Berg utryg, når hun går tur i skoven, fordi hun ikke ved, hvor meget ejerne har styr på deres løse hunde. 

De løse hunde giver konflikter mellem borgerne, som henvender sig til kommunerne og beder dem om hjælp til at løse problemerne. Friluftsrådet har nu sat gang i en kampagne med navnet ‘Flink af natur - Hold hunden i snor’, som mere end 20 kommuner har bedt om at være en del af.

Dansk Kennel Klub bakker op om Friluftsrådets kampagne, men mener også, at der er brug for flere områder, hvor hundene kan få lov til at løbe frit.

Krokodille bider kæberne sammen om mands hoved under show i Thailand