Hvad? Er der en puma på fri fod i Danmark!

Det er ikke usandsynligt, at du kan møde en puma på din vej i Danmark Foto: Shutterstock.com

Det lyder fuldstændig bizart, men der render måske en puma rundt i Danmark på fri fod. Et får er blevet skambidt og flere vidner har fortalt, at de har set et stort kattelignende dyr, der ligner en puma.

Flere personer meddeler, at de har set et dyr, der meget vel kunne ligne en Puma rende frit rundt i Danmark. Teorien bakkes yderligere op, efter at et får er blevet skambidt i en indhegning i nærheden af det område.

Der breder sig en stor mystik i det midtjyske, hvor der i øjeblikket spekuleres i, om der render en Puma frit rundt i Danmark. Det skyldes, at flere personer i løbet af de sidste par dage har berettet om, at de har set et stort kattelignende dyr, der render frit rundt.

Aarhus Stiftstidende talte forleden med Gl. Rye-beboeren Marianne Westphall, der kunne berette om, at hun så et stort dyr med en højde på omkring 70 centimeter, der angiveligt skulle ligne en puma.

”Jeg kom hen mod en lysning, hvor der kom et stort kattedyr susende ud på stien foran mig,” fortalte hun til avisen i weekenden.

Det lød dog noget bizart, at der skulle løbe en Puma frit rundt i Danmark, men i løbet af de seneste par dage har det taget til, og nu skriver Midtjyllands Avis, at et får er blevet skambidt i det område, hvor Marianne Westphall mente, at hun havde set en Puma.

Læs også

Brugte en vatpind til at rense ører - Det kostede ham næsten livet

Sidenhen har redaktionen på Aarhus Stiftstidende fået flere henvendelser fra læsere, der også mener at have set pumaen. Nogle af dem fortæller, at de har fået øje på dyret for nyligt, mens andre beretter om, at de har set det for noget tid siden.

Mangler ingen dyr i Givskud Zoo

Det er ikke første gang, at man hører om en mulig Puma, der vandre rundt på fri fod. Hvis vi skruer tiden tilbage til 2015, så fik politiet i Flensborg flere anmeldelser om, at der skulle være en Puma løs lige nord for Flensborg.

Dengang fortalte direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe, at man skal være på vagt, da det er et farligt rovdyr.

”Det er et meget farligt rovdyr. Det er faktisk den fjerdestørste rovkat i verden, og den kan veje omkring 50 kilo,” fortalte han dengang ifølge DR.

Aarhus Stiftstidende skriver, at de både har haft kontakt til Naturstyrelsen Søhøjlandet og Naturhistorisk Museum i Aarhus, og de har ikke noget bud på, hvilket dyr Marianne Westphall er stødt på.

Heller ikke hos Givskud Zoo, mangler man en Puma.

Richard Østerballe fortalte tilbage i 2015, at det er udbredt at opholde pumaer i fangenskab, så hvis der er en Puma løs, så kan den komme fra et privat hjem.

”Den findes ikke i den europæiske natur, men det er udbredt at have pumaer i fangenskab. De findes både i zoologiske haver og desværre også hos private,” fortalte han dengang til DR.

Hvis der er en Puma fri i Danmark, så vil den ikke have problemer med at opholde sig i det danske klima.

Læs også

Kvinde skød sin kæreste, fordi han snorkede

 

 

Dagens Gossip