Hver fjerde dansker tror på, at der findes engle

Ane Sørensen

396 uger siden

|

05/12/2016
Indland
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Ifølge ny undersøgelse tror 25 procent af danskerne på, at der findes engle.

Dagens topnyheder

Hver fjerde dansker tror på engle. 

Det ser i hvert fald sådan ud, hvis man kigger på en undersøgelse, som Opinion har foretaget for DR.

Her svarede 25 procent af 1.095 adspurgte danskere ja til, at de tror på engle. 60 procent af deltagerne svarede nej til spørgsmålet.

Peter Birkelund Andersen er phd. i religionssociologi og lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. Han mener ikke, at det er unormalt, at man ikke er troende, men stadig tror på engle. For nogen forbindes engle nemlig ikke med religiøsitet, men med personlige oplevelser.

Ifølge Peter Birkelund Andersen er der særligt to sæt af forestillinger, som ligger under vores engletro.

Begge disse har ifølge Peter Birkelund Andersen en vis udbredelse blandt befolkningen. Englen som skytsengel og forestillingen om, at man bliver til en engel, når man dør.

Første forestilling er englen som skytsengel:

- Det kan være alt fra en konkret engel, som sidder på ens skulder til en, som diskret flyver bag en. Det kan også være en mere abstrakt forestilling om noget mere uhåndgribeligt, hvor englen hjælper en i svære situationer, siger Peter Birkelund Andersen til DR.

Anden forestilling er, at folk bliver til engle, når de dør:

- Det kan eksempelvis være bedstemor, som holder øje med en og kan se, hvad der sker i ens liv på godt og ondt. Det er altså ikke skytsengel-tankegangen, men en forestilling om, at der alligevel er en form for kontakt, siger Peter Birkelund Andersen.